Od Fotopromenade do Fotobuvljaka

PHOTORI Niz događanja u sklopu Riječkog festivala fotografije

Davor Mandić

Foto: Promo

Foto: Promo

U sklopu PHOTORI-ja 2021. u subotu 9. listopada bit će upriličena Fotopromenada, jednodnevna izložba u Arheološkom parku. Kako kaže organizator iz Fotokluba Rijeka, sudjelovati mogu svi, a autori trebaju prirediti radove za izlaganje



U sklopu Riječkog festivala fotografije PHOTORI 2021. u subotu 9. listopada bit će upriličena Fotopromenada, jednodnevna izložba u Arheološkom parku. Kako kaže organizator iz Fotokluba Rijeka, sudjelovati mogu svi, a autori trebaju prirediti radove za izlaganje: fotografije mogu biti uokvirene na klasičan način ili na kapafiksu, a ako su otisnute na platnu, dovoljno je da su na podokviru na koji se inače platno razapinje.


Izložba je natjecateljskog karaktera i prijavljeni radovi ulaze u konkurenciju za isticanje najboljih.


I na Foto ex temporeu mogu sudjelovati svi, a autori se moraju prijaviti putem prijavnice za sudjelovanje te mogu početi fotografirati tek nakon registracije u subotu 9. listopada od 9 sati na prijemnom pultu u Arheološkom parku. Tema snimanja je Rijeka i Riječani, a svaki sudionik može prijaviti šest fotografija te ima slobodu da snimljenu fotografiju obrađuju u programima za obradu fotografija do mjere koja ne narušava osnovnu ideju snimljene scene.




Fotobuvljak se održava iste subote u Galeriji Principij, a dan kasnije organiziran je fotoizlet vodotokom Rječine. U Galeriji Principij najavljena je izložba »Treći element«, a u Galeriji Garbas »Krajolik moga kraja«.