Laskava nagrada

Muzej grada Rijeke predstavlja se europskoj javnosti atraktivnim videom: Nominiran je za Europski muzej godine

P. N.

Koja će od muzejskih ustanova na kontinentu ponijeti laskavu titulu, saznat će se na Godišnjoj konferenciji Europskoga muzejskog foruma, koja će se održati od 3. do 6. svibnja



U skopu nominacija za Nagradu Europski muzej godine (European Museum of the Year Award), Muzej grada Rijeke pripremio je video kojim se predstavlja europskoj javnosti. Rad je promotivnog tipa i traje tri minute, koliko se to manje-više od takva rada, prema propozicijama, i očekuje. Video je objavljen na stranicama Foruma.


Podsjetimo se, Muzej grada Rijeke je ušao u krug nominiranih za to privlačno europsko priznanje, nakon što se s njegovim radom upoznao srpnja prošle godine osobnim obilaskom Beat Hächler, ravnatelj Swiss Alpine Museuma iz Berna i član žirija Nagrade. Koja će od muzejskih ustanova na kontinentu ponijeti laskavu titulu, saznat će se na Godišnjoj konferenciji Europskoga muzejskog foruma, koja će se održati od 3. do 6. svibnja ove godine u Barceloni. Muzej grada Rijeke pozvan je da se i tamo kratko predstavi, nakon čega će sve oči i uši biti usmjerene prema objavi žirija.


Pogledajte video: