Dell'amore oscuro...

U Zajednici Talijana predstavljena nova knjiga Laure Marchig

Sandy Uran

Laura Marchig / Foto: M. GRACIN

Laura Marchig / Foto: M. GRACIN



RIJEKA – U svečanom salonu Zajednice Talijana Rijeka održana je promocija nove knjige Laure Marchig naslovljene »Dell’amore oscuro, tra la prosa e la poesia/O mračnoj ljubavi, između proze i poezije«.



Knjigu je u Italiji objavila izdavačka kuća Fuorilinea iz Monterotondo iz Rima, dok je u Hrvatskoj tiskana u suizdavaštvu s Umjetničkom organizacijom Fedra art projekt.




Knjiga je realizirana uz financijsku pomoć Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade – odsjek za kulturu, Grada Rijeke.


O knjizi su govorili gosti iz Trsta, urednik Walter Chiereghin, koji je ovom prigodom istaknuo kako autorica ovim djelom daje uvid u privatni život ali i u društvene tokove.


Autor predgovora, poznati talijanski kritičar i teoretičar književnosti Fulvio Senardi naveo je vlastiti doživljaj autoričinog djela, te istaknuo kako kad je riječ o poeziji ona biva vise tradicionalno ustrojena, dok u proznim djelima dolazi vise do izražaja temperamentnost autoričinog rukopisa.



Knjiga je objavljena prije dvije godine u digitalnom izdanju u sklopu Biblioteke tršćanskog književnog portala “Il Ponte Rosso” a sada je objavljena i u papirnatom obliku.


Uz autoricu i goste iz Trsta, u glazbenom dijelu programa sudjelovao je jazz gitarist Darko Jurković Charlie, koji je izveo instrumentalnu verziju pjesme ” Abrazza el mondo”, te učenici četvrtih razreda Srednje talijanske škole Rijeka Marco D Alessio i Eni Mesaros, koji su čitali odlomke iz knjige.