Hit izdanje

Objavljen novi krimić spisateljice Ines Hrain, prate ga odlične recenzije

Kim Cuculić

Spisateljica Ines Hrain / Foto press

Spisateljica Ines Hrain / Foto press

Prvi slučaj Vladimira Sladovicha



Spisateljica Ines Hrain objavom svake svoje nove knjige zauzme sam vrh književnih ljestvica čitanosti.


Rođena u Zagrebu, privatno i poslovno vezana uz Varaždin, jedna je od omiljenih književnica u Hrvatskoj, ali i Sloveniji, čiji su svi naslovi od reda postali hit izdanja.


Njezin najnoviji, ujedno osmi po redu krimić, naziva »Bako – prvi slučaj Vladimira Sladovicha«, objavljen je nedavno, a prate ga odlične recenzije.




– Na početku ovog krimića upoznajemo živopisnu figuru privatnog detektiva Vladimira Sladovicha koji po svemu nalikuje na svog slavnog oca, engleskog detektiva galskog podrijetla.


Detektiv Sladovich vratio se u Hrvatsku, u svoj rodni Varaždin i povukao u mirovinu, no jedva čeka da iskrsne kakav slučaj…


Glavna junakinja romana bogata je starica Izabela Santo koja nakon prometne nesreće ostaje oduzeta. Njeguju je dvije medicinske sestre, svakodnevno joj dolazi indijski maser, posjećuju je prijatelji i rodbina.


Ona je u depresiji i razmišlja o samoubojstvu. Zbog toga napiše i oporuku. Jedne noći na nju je izvršen napad i pokušaj ubojstva.


Policija istražuje slučaj ispitujući sve korisnike oporuke. Međutim, ona zapošljava i privatnog detektiva Vladimira Sladovicha…, navodi se u opisu djela.