Novi roman za mlade

Knjiga Milana Zagorca ‘Sukladnost ljubavnih trokuta’

Davor Mandić

Milan Zagorac / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Milan Zagorac / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Noa (16 godina) živi s mamom i sestrom Martom (14 godina) u Prepuštevcu pored Varaždina u disfunkcionalnoj obitelji



RIJEKAMilan Zagorac ima novu knjigu. U nakladi izdavačke kuće Studio TiM objavljen je roman za mlade »Sukladnost ljubavnih trokuta«.


Kako se kaže u najavi romana, Noa (16 godina) živi s mamom i sestrom Martom (14 godina) u Prepuštevcu pored Varaždina u disfunkcionalnoj obitelji, budući da je tata prije dvije godine zasnovao novu.


Milan Zagorac: Sukladnost ljubavnih trokuta

Milan Zagorac: Sukladnost ljubavnih trokuta


 




– Noa ide u školu koju ne podnosi. Okružen je ljudima koje ne podnosi. Iznimka su Iva, Nika i Tomi – njegovi prijatelji. Nou opterećuju uglavnom dvije stvari: škola i ljubavni problemi. Dobro, i društveni ugled koji se u potpunosti urušava kada je primoran provesti Novu godinu kod bake u Ivanovcima s tatom. Kako bi ublažio nepravdu i sramotu, Noa počinje planirati putovanje života jugom Europe. I kao da sve to nije dovoljno, njegov ljubavni život dodatno je zakomplicirala prijateljica Iva, koja je postala nešto više od prijateljice – kaže se u najavi, uz napomenu da roman donosi istovremeno smiješnu sliku o odrastanju, premda ponekad i neugodno stegne oko srca.



Milan Zagorac rođen je 1976. u Rijeci. Dosad je uz brojne knjige različitih formi objavio i roman za mlade »Noina velika avantura« (2016.).