Osebujni istražitelj

Objavljen drugi roman Milana Zagorca o slučajevima inspektora Ilije Solomuna

Kim Cuculić

Milan Zagorac / Foto Vedran Karuza

Milan Zagorac / Foto Vedran Karuza

Ovoga puta istraga će inspektora Solomuna povesti od Rijeke sve do pokrajine Skane u južnoj Švedskoj



Izdavačka kuća Studio TiM iz Rijeke je objavila novi roman Milana Zagorca naslova »Žena koja je voljela Henninga Mankella«. Riječ je o drugom slučaju inspektora Ilije Solomuna, pa samim time i svojevrsni nastavak prethodnog romana Milana Zagorca »Ispod debeleog leda«, no s većim naglaskom na samom liku osebujnog inspektora.


Radnja ukratko prati nestanak supruge uglednog PR stručnjaka i političara u Rijeci. Ovoga puta istraga će inspektora Solomuna povesti od Rijeke sve do pokrajine Skane u južnoj Švedskoj, u kojoj se odvija i većina kriminalističkih romana poznatog švedskog književnika i svojevrsnog rodonačelnika skandinavskog noira Henninga Mankella.


Obiteljski odnosi, pozadina političke kampanje, želja za bijegom, laži, prijevare, sve to čini okosnicu ovog napetog trilera. I kad čitatelj pomisli da je kraj, otvara se ujedno i novi početak…





Naslovnicu potpisuje Tanja Prokop, a knjigu je uredila Tamara Modrić Zagorac. Knjiga je objavljena uz pomoć sredstava Grada Rijeke 2023. godine.


Milan Zagorac rođen je 1976. u Rijeci gdje je na Filozofskom fakultetu završio studij hrvatskog jezika i književnosti. Od 1997. do 2001. bio je pomoćnik glavnog urednika časopisa Rival.


Od 2002. radio je kao pomoćnik glavnog urednika u izdavačkoj kući Adamić, od 2009. do 2013. direktor Izdavačkog centra Rijeka i njegov glavni urednik, a još od 2005. do danas vodi sa suprugom Tamarom Modrić izdavačku kuću Studio TiM.