Kuća čuvara brane

Lokve kao goranski Midsomer. Predstavljen krimić Milana Zagorca “Ispod debelog leda”

Marinko Krmpotić



LOKVE – Prepuna dvorana Kuće čuvara brane na jezeru upoznala se s Milanom Zagorcem i njegovim novim romanom, krimićem »Ispod debelog leda«.


Lokvarska promocija logična je ako se zna da je najveći dio radnje vezan uz Lokve u koje se doseljava živjeti jedna mlada riječka obitelj, a nedugo po njihovom dolasku počinju čudni događaji zbog čega počinje i policijska istraga. Što se dogodilo, tko je nestao, tko je ubijen, a tko ubojica saznati se moglo kroz jednosatno druženje u kojem je uz autora sudjelovao i novinar Novog lista Marinko Krmpotić, a u predstavljanje se svojim pitanjima uključila i publika koja je na kraju iskazala i pažnje vrijedan interes za kupovinu knjige.


Predstavljanje je organizirano u okviru projekta »Dodir riječi« kojim Gradska knjižnica Janet Majnarich iz Delnica nastoji pratiti i predstavljati suvremena hrvatska književna djela Goranima.




Uz delničku knjižnicu suorganizator je bila i Općina Lokve čiji je načelnik Toni Štimac najavio kako će ovaj roman, kao i niz drugih knjiga uglednih hrvatskih književnika (Goran Tribuson, Tomislav Zagoda, Rudolf Strohal, Veljko Kovačević) koji su radnju svojih romana smjestili u Lokve, naći uz domaće autore koji su pisali o Lokvama, svoje mjesto u staroj učiteljskoj zgradi, tzv. Picirku u kojem će na jednom mjestu biti prikupljeni podaci, izlošci i materijali vezani uz povijest Lokava.