Određen datum

Jadranski književni susreti bit će održani 11. lipnja

Franjo Deranja



CRIKVENICA – Jadranski književni susreti, najpoznatiji kulturni brend Grada Crikvenice, ovoga će lipnja ugostiti, moglo bi se slobodno reći, književni dream team – poruka je što stiže iz ustanove domaćina i organizatora, Gradske knjižnice Crikvenica.


U organizaciji Gradske knjižnice Crikvenica i Društva hrvatskih književnika ovogodišnji će jubilarni susreti, 20. po redu, 11. lipnja okupiti dosadašnje dobitnike književne nagrade Crikveničko sunce: Ljerku Car Matutinović, Dubravka Jelačića Bužimskog, Danijela Načinovića, Ludwiga Bauera, Miru Gavrana i Franju Deranju.


– Dvojica dobitnika, Nedjeljko Fabrio i Miroslav Slavko Mađer, nažalost više nisu među nama, dok prvi dobitnik nagrade Šimo Ešić živi u inozemstvu i neće moći nazočiti obljetničkom susretu – rekla je u ime domaćina i organizatora Irena Krmpotić, ravnateljica Čitaonice.




Pandemiji usprkos, crikveničko kulturno ljeto otvorit će ova književna manifestacija koja je dosad ugostila više od stotinu poznatih književnih imena te se svojom kvalitetom nametnula na književno-kulturnom podneblju i traje već dugi niz godina. Organizatori ne otkrivaju ovogodišnjeg laureata kao ni autora novog vizualnog identiteta nagrade, što će također biti predstavljena ove godine, no ne treba sumnjati da će prestižna nagrada stići u prave ruke. Prema riječima Irene Krmpotić, bit će to još jedni značajni i zanimljivi književni susreti, možda i najzanimljiviji dosad, kako i priliči tom slavljeničkom događaju.