Forbidden Melody

Izložba i koncert Vedrana Ružića u Malom Lošinju

Davor Mandić

Ružić stvara radove ove serije od početka lockdowna



MALI LOŠINJ – Vedran Ružić, umjetnik koji kombinira medije izraza, predstavlja izložbu “Forbidden Melody” i jazz-album “Forbidden Live” u utorak 16. ožujka u Lošinjskom muzeju. “Forbidden Live” četvrti je Ružićev autorski album snimljen uživo tik nakon proljetne pandemijske izolacije u cilju spašavanja svakog slobodnog trenutka stajanja na pozornici uživo te predstavlja dokument vremena neizvjesnog za umjetnike, kaže se u najavi izložbe.


– Kako mu je cilj povezivati glazbenu i likovnu umjetnost, na “Forbidden Live” nadovezuje se serija vizualnih radova “Forbidden Melody”.


Ružić stvara radove ove serije već gotovo punih godinu dana, od početka zatvaranja Europe radi pandemije koja je samog umjetnika usmjerila da se u tišini pridruži izolaciji.




Kao plod te tišine nastaju djela u kojima kao likovni umjetnik slaže umjetničke radove kućnih formata, poput izrezbarenog prozora, slika na otpadnim komadima polica iz kuhinje, kontrabasa s elementom bodljikave žice i slično – kaže najavni tekst izložbe.