"Poezijom govorim"

Hrvatski i slovenski pjesnici na maratonu poezije: Recimo NE ratu

Hina

REuters

REuters

Četvrto izdanje maratona, održano u varaždinskoj Županijskoj palači nakon dvije godine stanke, bilo je „obojeno“ u žutu i plavu boju, nacionalne boje Ukrajine, a počelo je čitanjem poezije ukrajinskih autora i porukom „Stihovi su jači od metaka“, priopćio je organizator, udruga „Ritam misli“



Pjesnički maraton „Poezijom govorim“, Recimo NE ratu, okupio je u subotu u Varaždinu više od 50 pjesnika i glazbenika iz Hrvatske i Slovenije, u povodu Svjetskog dana poezije.


Četvrto izdanje maratona, održano u varaždinskoj Županijskoj palači nakon dvije godine stanke, bilo je „obojeno“ u žutu i plavu boju, nacionalne boje Ukrajine, a počelo je čitanjem poezije ukrajinskih autora i porukom „Stihovi su jači od metaka“, priopćio je organizator, udruga „Ritam misli“.


Njezina predsjednica Ljubica Ribić rekla je kako ta udruga na promoviranju poezije radi već 10-tak godina organizirajući brojne programe, među kojima je i ovaj međunarodni maraton.




“Želimo reći – Stop ratu, ne nasilju, oružju i zlostavljanju. Izrezali smo puno plavih i žutih leptira jer simboliziraju preobrazbu, bolji život i slobodan let, što želimo svim Ukrajincima”, poručila je.


Zamjenica župana Silvija Zagorec rekla je kako su sada više nego ikada potrebne pozitivne emocije, lijepi i ohrabrujući stihovi te topla riječ.


“Samo upornošću širenja pozitivnih vibracija možemo pobijediti loše osjećaje koji nas danas okružuju”, dodala je.


Sudionici pjesničkog maratona su se iz Županijske palače uputili na Trg Matije Gupca, gdje su posadili drvo koje će prenositi „pjesnički šum“.