Projekt koji je osmislila Fraktura

“Growing Together” nominiran za europsku nagradu SozialMarie

Davor Mandić

Fraktura će u sklopu rečenog projekta prevesti, objaviti i distribuirati dvadeset šest knjiga, posaditi 10.000 stabala u Hrvatskoj, organizirati radionice za poticanje čitanja za ranjive skupine te provesti niz promotivnih aktivnosti



ZAGREB – Projekt »Growing Together«, koji je osmislila nakladnička kuća Fraktura s ciljem održivijeg, inkluzivnijeg i samosvjesnijeg europskog društva, nominiran je za SozialMarie, nagradu za društvenu inovaciju, javljaju iz ove nakladničke kuće. Ona će u sklopu rečenog projekta prevesti, objaviti i distribuirati dvadeset šest knjiga, posaditi 10.000 stabala u Hrvatskoj, organizirati radionice za poticanje čitanja za ranjive skupine te provesti niz promotivnih aktivnosti. Dosad je objavljeno osam naslova.


Nagradu SozialMarie dodjeljuje Unruhe Privatstiftung/Privatna zaklada Unruhe (»Nemir«) projektima iz srednje Europe koji se mogu označiti kao društveno inovativni, odnosno koji prepoznaju i nude rješenja za aktualne probleme suvremenog društva. Nagrada se dodjeljuje od 2005. godine.


– Od sveukupno dvjesto osamdeset osam prijavljenih projekata nominirana su trideset četiri, dok su iz Hrvatske, uz »Growing Together«, nominirana još samo dva projekta. Važno je spomenuti i da je projekt »Growing Together« jedan od dvaju nominiranih projekata u području kulture – kažu u Frakturi, uz napomenu da će se svečana dodjela nagrada održati 1. svibnja u Beču.