Priznanje

Riječki lutkari na festivalu Zlatna iskra u Kragujevcu dobili šest nagrada

Kim Cuculić



RIJEKA – Predstava »Zamrznute pjesme« autorice i redateljice Tamare Kučinović (prema motivima priča Stjepana Grigorjeviča Pisahova), u produkciji Gradskog kazališta lutaka Rijeka, na ovogodišnjem međunarodnom lutkarskom festivalu Zlatna iskra u Kragujevcu ovjenčana je sa čak šest nagrada: Grand prix za najbolju predstavu te nagrade za režiju Tamari Kučinović, za glumačko ostvarenje Tilenu Kožamelju, cijelom ansamblu za kolektivnu glumačku igru, zatim nagrada za dizajn i tehnologiju lutaka Aleni Pavlović te za originalnu glazbu Ivani Đuli i Luki Vrbaniću.


U organizaciji Kazališta za djecu Kragujevac, Zlatna iskra održana je u od 13. do 17. svibnja te je uz raznolik popratni sadržaj u natjecateljskom dijelu programa okupila 10 različitih ansambala. Predsjednica žirija Livija Kroflin te članovi žirija glumac Saša Latinović i redatelj Tin Grabnar nagrade su dodijelili na kraju Festivala.


– Zaiskrili smo na Zlatnoj iskri! Doprli smo do srca male i velike publike, ali i struke. Svakako, moram pohvaliti i cijeli glumački ansambl, tehniku i sve one koji su u tople »Zamrznute pjesme« dali dio sebe – kazala je ravnateljica GKL-a Magdalena Lupi Alvir.