Ljetni festival smijeha

Publika je u anketi odlučila koja je najbolja predstava ovogodišnje Kalvarije pod zvijezdama

Kim Cuculić

RI teatar

RI teatar



RIJEKA – Nakon obrađenih anketnih listića došlo se do rezultata da je najbolja predstava ovogodišnjeg 5. ljetnog festivala smijeha-ha Kalvarija pod zvijezdama komedija »Zimmer frei«. U konkurenciji je bilo deset predstava: »Umri muški«, »Autotrolej i mi 4«, »Ljubav je na vrelu«, »Jadrolinija i mi«, »Loto«, »Izvorno hrvacko«, »Mišn imposibl«, »Rent’a luftmadrac«, »Zimmer frei« i »Hetero parada«.


Stoga će najbolja predstava ovog ljeta biti ponovo izvedena u četvrtak, 17. kolovoza, u 21 sat na terasi Kalvarije. Sadržaj predstave »Zimmer frei« je sljedeći: ljetovanje na Jadranu, u malom mjestu, na malom otoku, s predivnom prirodom, za svakoga od nas je privlačan mamac za odmor. Bez hotela, bez automobila, bez gužve, s jednotjednom brodskom vezom, te sa samo dva mala apartmana za iznajmljivanje i natpisom »Zimmer frei« – sve to skupa zvuči veoma primamljivo, no kada se u tu mirnu i tihu idilu umiješa »ona«, miran i tih otok prestaje to biti… Glumačku ekipu čine već iskusni glumci Bojan Lakoš, Tomislav Vičević, Josip Medaković/Igor Kondić, Helena Miočić Mandić i Marina Gruban. Režiju potpisuje Bojan Lakoš, a scenografiju, oblikovanje svjetla i zvučne efekte Igor Kondić.


U petak, 18. kolovoza, slijedi »The best of Kuc Kuc cabaret«, najbolji humoristični program Ri Teatra, a 19. i 20. kolovoza ljetna hit komedija Ri Teatra »Ljubav je na vrelu« koja je ovog ljeta gostovala širom Hrvatske (Benkovac, Sali, Sutivan, Milna, Pučišća, Labin, Cres, Rab…).




U nedjelju, 20. kolovoza, nakon predstave »Ljubav je na vrelu« slijedi službeno zatvaranje festivala uz prigodni domjenak i poklone publici. Srednja ocjena zadovoljstva publike nakon svih obrađenih listića je 4,65 (obrada 3.137 listića, raspon ocjena od 1 do 5). Srednja ocjena najbolje predstave »Zimmer frei« je 4, 83.