Od 9. lipnja

Ljetni festival smijeha: Najavljena još jedna “Kalvarija pod zvijezdama”

Kim Cuculić



RIJEKA – Kulturni centar Kalvarija najavljuje 5. ljetni festival smijeha »Kalvarija pod zvijezdama«, koji će ove godine trajati od 9. lipnja do 20. kolovoza.


Otvorenje ljeta je u petak, 9. lipnja, premijerom diplomske predstave 43. škole glume pod naslovom »Stolica je prozor, stol je klavir, gdje nema ničega je stol, a vrata su vrata«.


Zatim 15. lipnja slijedi svečana obnova komedije Ri Teatra »Umri muški«, a tijekom lipnja na programu je i nekoliko izvedbi predstave »Autotrolej i mi 4«.




U četvrtak, 29. lipnja, je svečana premijera komedije Ri Teatra »Ljubav je na Vrelu«. Naslov namjerno podsjeća na popularnu reality emisiju »Ljubav je na selu«, jer se donekle upravo to događa na našem malom otoku imena Vrelo. Kako piše u najavi, na otoku Vrelo koji ima svega 50-ak stanovnika žive samo žene. Doduše, rađaju se i muškarci, koji ili se brzo odsele ili nakon napunjene 33. godine života misteriozno umiru. Ta čudna kletva nikada nije razjašnjena, ali strah se kod muškaraca duboko usadio već generacijama.


– Naša glavna junakinja, teta Manda, živi sa svojom nećakinjom Violetom u zimskom periodu prilično monotono, a u ljetnom živahno zbog iznajmljivanja apartmana. Nećakinja planira odlazak s otoka, no ne želi ostaviti svoju tetu samu te je prijavljuje u reality emisiju »Ljubav je na selu« i tu kreće naša komedija, najavljuje Ri Teatar. Autor je Donato Jurković, redatelj Bojan Lakoš, a igraju Jasna Jeličić, Korina Lukanović, Luka Šegota, Lucio Slama k.g./Duje Katalinić.


Na programu je i humoristični show program »Kuc Kuc Cabaret«.


Sve predstave počinju u 21 sat na ljetnoj terasi Kalvarije, a u slučaju kiše predstava se otkazuje. Informacije i rezervacije mogu se dobiti na telefon 051/375-866 ili gsm. 091/253-8991 ili [email protected]. Više informacija može se naći na http://www.ri-teatar.hr/.