Messi10

Predstava Cirque du Soleila o Messijevu životu u listopadu u Buenos Airesu

Portal Novi list, Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Predstava 'Messi10' ime je dobila po broju na nogometaševu dresu, a prikazuje njegov život od ranoga djetinjstva u rodnome Rosariju do današnjih dana



Predstava kanadskog cirkusa Cirque du Soleila, nadahnuta životom i karijerom argentinske nogometne legende Lionela Messija u listopadu će biti izvedena u Buenos Airesu, glavnome gradu Argentine, gdje se njezini stanovnici još uvijek vrlo živo sjećaju pobjede reprezentacije na Svjetskome nogometnom prvenstvu u Katru.


Predstava ‘Messi10’ ime je dobila po broju na nogometaševu dresu, a prikazuje njegov život od ranoga djetinjstva u rodnome Rosariju do današnjih dana.


“Neuobičajeno je u ovom slučaju to što je održavanje predstava morao odobriti sam Messi”, rekao je Reutersu Sean McKeown, umjetnički direktor Cirque du Soleila na pretpremijeri u Buenos Airesu.




Kad su producenti slavnome igraču iznijeli svoje planove, on je jedino zatražio da se u njoj jasno odražava važnost obiteljskih vrijednosti.


“Messi je doista normalna osoba, vrlo ljubazan i simpatičan čovjek koji stoji čvrsto s nogama na zemlji”, rekao je McKeown.


Pjesme, poput neslužbene himne ‘Muchachos’ koja je obilježila argentinski uspjeh na Svjetskome nogometnom prvenstvu, izvodit će grupa od 34 akrobata na pozornici koja će predstavljati stadion.


Cirque du Soleil predstavu o Messijevu životu premijerno je izveo 2019. u Barceloni, gdje je Messi tada igrao.


Posljednjih godina slavni je cirkus pokušao popularizirati svoj rad tako što je cirkuske točke premjestio izvan cirkusa te ih preinačio u predstave o slavnima. Među ostalima su svojedobno izveli i predstavu o životu pjevača Michaela Jacksona.


No planovi o izvedbi ‘Messi10’ na raznim svjetskim lokacijama morali su biti odgođeni zbog pandemije koronavirusa.


Predstava će se u Buenos Airesu održati 5. listopada, a organizatori očekuju da će joj prisustvovati i velika sportska zvijezda.