U subotu

I Rijeka se uključila i petnaestu Noć kazališta. Donosimo detalje programa

Kim Cuculić, Hina



ZAGREB – Noć kazališta, dio Europske noći kazališta, kojom se nastoji promicati popularnost i suradnja između kazališta, održat će se 15. put u subotu, 25. studenoga, na 50 lokacija u Hrvatskoj, najavljeno je na konferenciji za novinare u KunstTeatru. »Narodno sveučilište Dubrava zadnjih 15 godina trudi se okupiti hrvatska kazališta i biti koordinator Europske noći kazališta. U Noć je uključeno 50 mjesta, imamo i manifestacije na otocima Šolti i Hvaru«, rekla je ravnateljica organizatora manifestacije Narodnog sveučilišta Dubrava Sandra Banić Naumovski.


Dio bogatog programa Noći kazališta bit će i predstava KunstTeatra »Dobar, loš, mrtav«.


HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci održat će otvorene probe u kojima će moći sudjelovati posjetitelji, rekla je voditeljica razvoja publike u »Zajcu« Katarina Mažuran Jurešić. »Kroz neformalni večernji program publika će moći obići zgradu i sudjelovati u raznim probama – imat ćemo uvod u klasični balet ‘Probudi balerinu ili baletana u sebi’, zatim će moći zapjevati sa zborom koji će vježbati za božićni koncert, sudjelovati u probi predstave ‘Božićna priča’, učiti istarski ples. Imat ćemo kazališne duhove, likove iz riječke povijesti: Ivana pl. Zajca i Gustava Klimta«, najavila je.




Gradsko kazalište lutaka Rijeka najavilo je za Noć kazališta predstavu »Kiša« koja se izvodi u 11 i 18 sati. U sklopu Noći kazališta u riječkoj Kalvariji s početkom u 20 sati bit će održana jubilarna 50. izvedba hit-komedije »Autotrolej i mi 4«, uz popust od 50 posto na ulaznice. Zagrebačko kazalište mladih će, uz snižene cijene, na Noć kazališta održati predstavu »12. noć«. Autorska monodrama Luke Kuzmanovića »Zlo-čist-oća«, koju je režirao Ivan Mokrović, održat će se na Noć kazališta u Bjelovaru.


Cilj je Noći kazališta ojačati vidljivost kazališne djelatnosti, kako profesionalne, tako i amaterske, te raditi razvijati kazališnu publiku svih dobnih skupina, u nizu europskih zemalja. Noć se organizira uz potporu Ministarstva kulture i medija i Gradskoga uredu za kulturu i civilno društvo.