HNK Ivana pl. Zajca

“Advent u Zajčiću” za najmlađe. Najavljen poseban program u riječkom kazalištu

Davor Mandić



RIJEKA – Prema javljanju iz Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci, adventsko doba u riječkom kazalištu uvijek je posebno čarobno, a uz naslove koji su tradicionalno na programu u predblagdanske dane, riječki HNK za ovaj je prosinac pripremio i poseban program za one koji se, kako kažu, najviše raduju božićnoj čaroliji – za najmlađe.


Tako će tijekom dvaju subotnjih prijepodneva, i to današnjem, 10. prosinca, i onome 17. prosinca 2022. od 11 sati mališani moći otkrivati kazališne čarolije Galerije »Zajc« uz stručno vodstvo.


– Moći će isprobati kazališne krune i šešire ili pak sjesti na prijestolje usred Šume Striborove, i još puno toga što je moguće jedino u kazalištu, koje je samo po sebi čarolija i igra – kažu u »Zajcu«.




Nakon toga moći će uživati u nastupu polaznica i polaznika dramskog i baletno-plesnog studija Riječkog kazališta mladih »Kamov«. Oni će u subotu, 10. prosinca izvesti za njih »Valcer cvijeća« iz blagdanskog baletnog klasika »Orašar«, a 17. prosinca odabrane dijelove predstave za djecu »Dvije tisuće četiristo sedamdeset sekundi«, za koju u opisu stpoji da je ozbiljno neozbiljna ili neozbiljno ozbiljna priča o kazalištu i njegovim posebnostima.


Ulaznice za program »Advent u Zajčiću« mogu se, kažu u »Zajcu«, nabaviti po popularnim cijenama.