"Stay safe"

Pomorski i povijesni muzej za travanj donosi bogati program

Davor Mandić

Muzej se uključio u akciju Ministarstva turizma i sporta i HTZ-a te dobio oznaku »Safe stay in Croatia«



RIJEKA – Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka javlja da je uskladio svoj rad prema mjerama propisanim u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19 koje su na snazi od 29. ožujka 2021. godine.


Muzej se uključio u akciju Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice te dobio oznaku »Safe stay in Croatia«, koja ga ističe kao muzej u kojem se, u vrijeme pandemije bolesti COVID-19, primjenjuju svi zdravstveni i sigurnosni protokoli, što ga čini sigurnom i poželjnom destinacijom. Tako su Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka i njegove dislocirane zbirke Muzejska zbirka Kastavštine i Memorijalni centar »Lipa pamti« sigurna mjesta za posjet.


U travnju u Guvernerovu palaču PPMHP poziva na Dane otvorenih vrata, koji će uz besplatan ulaz omogućiti razgled stalnog postava Muzeja te izložbi »D’Annunzijeva mučenica«, »Violinom iznad granica/Stradivari u Rijeci – Kresnik i Cremona« te infotočku online izložbe »Granice – između reda i kaosa«. Uz besplatan ulaz posjetitelji će moći razgledati i stalni postav Muzejske zbirke Kastavštine te izložbu »Kastavski slikopisni lapidarij«, kao i stalni postav Memorijalnog centra »Lipa pamti« u Lipi.




PPMHP javlja i da se program Čudotvornice, namijenjen djeci, prebacuje u virtualni svijet, na webu i Facebook stranici PPMHP-a.


U Muzejskoj zbirci Kastavštine u travnju se može razgledati i izložba »Kastavski slikopisni lapidarij«, autora Branka Janija Kukurina i Marka Badurine, a PPMHP poziva i u Memorijalni centar »Lipa pamti«, u Brodogradilište Kraljevica na razgled Zbirke maketa te na otok Krk i razgled Arheološke zbirke Cickini.


Radno vrijeme


Muzej ostaje otvoren za posjetitelje u uobičajenom radnom vremenu i to:


– na lokaciji Guvernerova palača – ponedjeljak od 9 do 16 sati; utorak – subota od 9 do 20 sati, nedjelja od 9 do 13 sati
– na lokaciji u Kastvu, Muzejska zbirka Kastavštine – utorak i četvrtak od 10 do 12 sati, srijeda od 18 do 20 sati
– na lokaciji u Lipi, Memorijalni centar »Lipa pamti« – utorak, srijeda, četvrtak, petak i subota od 10 do 17 sati