Očekuju skok u prodaji

Renault najavljuje smanjenje cijena električnih automobila: ‘Potražnja je sve veća’

Hina

Foto iStock

Foto iStock

Grupa radi na ponudi e-automobila za 25.000 euraFrancuski proizvođač automobila Renault ove godine očekuje veću prodaju vozila na električni pogon, unatoč slabljenju gospodarstava i potrošnje, jer bi smanjenje cijena tih vozila trebalo potaknuti prodaju.


“Od početka godine primijetili smo sve veću potražnju za električnim automobilima”, rekao je izvršni direktor za Renaultov brend Fabrice Cambolive u razgovoru za stručni časopis Autogazette.


Iz tog se razloga očekuje da će Renault u 2023. nastaviti bilježiti rast prodaje e-automobila. Nadalje, opskrba poluvodičima se poboljšava, pa Cambolive očekuje da će to sniziti troškove e-vozila – i za kupce i za proizvođače.
“S našim poslovanjem za električna vozila Ampere ne samo da ćemo moći dodatno smanjiti troškove e-automobila, već i fiksne troškove naše kompanije”, rekao je Cambolive.


Renault trenutno prolazi kroz transformaciju i planira se podijeliti na nekoliko neovisnih dijelova. Odjel za električne automobile i softver Ampere trebao bi se izdvojiti u drugoj polovini godine, a potom izaći na burzu.


Cambolive očekuje da će pad troškova Renault učiniti konkurentnijim na tržištu e-vozila, prenoseći uštede i na kupce. Grupa radi na ponudi e-automobila za 25.000 eura.


Prodajna cijena nove električne verzije modela vozila R5 također bi trebala biti manja od 30.000 eura.