Ima i iznenađenja

Reinkarnacija Mante na – struju: Opel nastavlja s elektrifikacijom svojih vozila

P. N.

Električni užitak vožnje: snaga 147 KS, ručnim mjenjačem i pogonom na stražnje kotačeZove se Manta – Opel Manta. Automobil bezvremen kao i najpoznatiji tajni agent Njezina Veličanstva.


Stavljena na tržište prije više od 50 godina s 4-cilindarskim benzinskim motorom, danas je Manta ponovno u top formi kao prvi električni MOD u povijesti njemačkog branda. Nova Opel Manta GSe ElektroMOD najbolje je od obaju svjetova: klasičnog izgleda ikone stila, ali s najnovijom tehnologijom za održivu vožnju, daleko je od klasičnog auto relija. Jer nova Manta spremna je za budućnost: električna je, bez emisija i puna emocija.


Opel Manta GSe ElektroMOD odražava fascinaciju rastuće obožavatelja koja klasične automobile poput Mante transformira u takozvane RestoModove s modernom tehnologijom i novim dizajnom. Potpuno električna Manta jednako je sportski model kao i autentični Opel GSe i s ponosom pokazuje ambicije svojim nazivom – ElektroMOD. MOD označava promjenu, tehničke i stilske MODifikacije kao i MODeran održiv stil života.
Benzinski motor ustupio mjestu elektromotoru snage 147 KS. Slovo »e« u dijelu naziva GSe označava elektrifikaciju. Zbog toga je nova GSe najmoćnija Manta A ikad proizvedena u OpeluOpelu franko tvornica. Manta GT/E bila je 1974. i 1975. pokretač prve generacije sa 105 KS najsnažniji model u ponudi. Električna Manta 2021. razvija maksimalni okretni moment od 255 Nm iz mirovanja, dok litij-ionski akumulator ima kapaciteta 31 kWh i doseg od oko – 200 kilometara.