Provjerili smo što se fino može pojesti na benzinskim postajama

Uz INA Loyalty stižu mnogobrojna iznenađenja i jeftinije gorivoSvijet se mijenja, a pandemija koronavirusa to je dodatno ubrzala. Nekada smo trgovinama lagano šetali s kolicima i po rukama premetali svaki artikl na polici, a obroci u restoranima trajali bi i po nekoliko sati, ako je društvo dobro. Iz današnje perspektive to izgleda kao daleka prošlost. Virus nas je naučio da izbjegavamo duga zadržavanja u zatvorenim prostorima pa je naš šoping postao ciljan, a i obroke tražimo za „van“. Benzinske postaje zato postaju sve poželjnija mjesta kupnje, uz dodatne benefite što se nalaze na pravcima kojima se obično krećemo u našim vozilima, a možemo se opskrbiti i gorivom. Tamo su potrebni artikli na dohvat ruke, nema dugih redova a na većini lokacija imaju i iznenađujuće ukusnu hranu i razna pića; od svježe pečenih pekarskih artikala, svježe pripremljenih sendviča do mnogobrojnih vrsta kava za svakog kavoljupca.


Miris svježe pečenih peciva


Zato smo se i sami odlučili provjeriti što se fino može pojesti na benzinskim postajama. Zaustavili smo se na Ininoj postaji Kantrida sjever u Rijeci. Umjesto mirisa oktana kojeg smo očekivali po izlasku iz vozila, do nas je dopirao miris tek pečenih peciva iz Fresh Cornera. INA kroz svoj gastro koncept nudi velik izbor hrane i pića za ljude u pokretu. Provjerili smo ponudu i bilo nam se teško odlučiti između „običnog” croissanta ili onog punjenom marelicom ili lješnjakom i mrvicama čokolade. U toploj ponudi su također i mali „smotani bureci“ od sira, sira i špinata, mesa te meksička pita. Također, tu je i cijela paleta sendviča, od onih s pršutom, šunkom i sirom, purećom šunkom, „pečenicom“ i tunom.


Omiljeni sendvič s pršutom


Naš izbor pao je na sendvič s pršutom koji je garniran dimljenim sirom, majonezom, kiselim krastavcima, uz dodatak sezama i lana. Pretpostavka da se na benzinskim postajama ne može fino jesti brzo se rasplinula jer je zaista odličan. A to misle i ostali kupci, naime saznali smo da je to najomiljeniji sendvič „za van“ na ovoj benzinskoj postaji.


Foto: Vedran Karuza


Hrana domaćeg porijekla
Ljubazni domaćini na postaji otkrili su nam da se sva hrana koju INA nudi u svojim Fresh Cornerima priprema od namirnice domaćeg porijekla s visokim nutritivno vrijednim sastojcima te s većim udjelom svježeg povrća, što ove zalogaje čini brzim i ukusnim obrokom.


Croissante i bureke peku na licu mjesta


Od pekarskih proizvoda na licu mjesta peku croissante, male „smotane bureke“ i meksičke pite kako bi bili topli i svježi. Zbog svega navedenog ovakva mjesta mogu biti odličan izbor za mali, brzi obrok kojeg možete ponijeti sa sobom i tako izbjeći duži kontakt s nepoznatim ljudima.


Ponuda tople hrane na novo obnovljenoj pumpi u Cerniku u okviru Fresh Cornera još je veća, kažu naši sugovornici s Kantride. Tamo su u ponudi i razne vrste hot doga – od originalnih, uz koje po izboru ide senf, majoneza ili kečap, do Wild Doga s ljutom hrenovkom te Hot Dog Crispy Bacon s prženim lukom.


Foto: Vedran Karuza


Desetak toplih napitaka


Uz to na raspolaganju nam je bilo i deset toplih napitaka – nekoliko vrsta kava, vruća čokolada i mochaccino – kombinacija kave, mlijeka i vruće čokolade.


I ponuda roba široke potrošnje je u rangu omanjih supermarketa tako da smo se odlučili za kupovinu još nekoliko namirnica.


 


Foto: Vedran Karuza


 


Isplativo uz INA Loyalty program


Ne zaboravite da je INA pokrenula INA Loyalty program uz koji kupovina na Ini može biti još isplativija. U njega se možete registrirati ispunjavanjem obrasca na benzinskoj postojii odmah dobijte člansku karticu koja vam je potrebna za sakupljanje bodova. Još bolji, ali i isplativiji način je postati član Ininog programa vjernosti preuzimanjem INA Loyalty aplikacije na vaš mobilni uređaj putem Google Play-a ili App Storea. Ako se tako registrirate INA vas časti toplim napitkom po izboru i s 50 nagradnih bodova.
Odmah se sakupljaju bodovi


Korisno je znati da se već nakon instaliranja aplikacije odmah mogu početi sakupljati bodovi, ali mora se prvo potvrditi adresa e-pošte kako bi se moglo pristupiti nagradama. U slučaju bilo kakvih pitanja u vezi programa možete nazvati i Kontakt centar INA Loyalty programa na besplatni broj telefona 0800 1112. Vjerujemo da će se “klasičari” odlučiti za INA Loyalty karticu, a za one koji ne žele novu karticu u novčaniku aplikacija na telefonu je idealno rješenje. Program funkcionira tako da prilikom svake kupnje pokazujete svoju fizičku ili virtualnu INA Loyalty karticu i sakupljate bodove.Kako se obračunavaju bodovi


Za svaku kupljenu litru standardnog goriva dobijete 1 bod, 2 boda dobije se za Class Plus goriva i 3 boda za svaku litru Premium Class Plus goriva u koji se ubraja Arktik i Class Plus 100. U slučaju ostalih artikala i usluga, dobivate 3 boda za svaku potrošenu kunu. Bacili smo brzinsku računicu koja kaže da kupnjom 10 litara standardnog goriva i 2 proizvoda vrijednosti 12 kuna svaki, može se prikupiti 10+12 * 2 * 3 = 82 boda.


Za prelazak iz početnog statusa Blue u viši status Silver dovoljno je sakupiti 2000 bodova i ostvarujete trajni popust na svaku kupnju goriva od 10 lipa po litri na ClassPlus goriva i 5 lipa na standardna goriva, a imate i 15% popusta na auto kozmetiku INA Cosmetx. U svakom statusu pogodnosti vrijede godinu dana, a sa svakim višim statusom nagrade i popusti Ine su još bolji. *Kuponi, izazovi i upitnici


Kao nagradu za određene aktivnosti stižu kuponi koji daju popuste na proizvode ili vas INA časti određenim artiklom. Aplikacija pruža odličan pregled svih raspoloživih kupona, koje jeprilikom korištenja dovoljno na blagajni pokazati prodavaču koji će ga skenirati. Do nagradnih bodova i popusta možete doći i ispunjavanjem izazova koje vam INA pošalje putem e-pošte i aplikacije. Tako se može dobiti izazov da se kupi jedan hotdog, a drugim hot dogom časti INA. Povremeno stižu i upitnici. Uz dodatne bodove koje dobijete za njihovo popunjavanje, oni će poslužiti i za kreiranje personaliziranih ponuda, odnosno INA će vas nagrađivati proizvodima ili davati popuste na točno one artikle koje trebate.


S ovakvim iskustvom, benzinske postaje više nikada neće biti iste. Mišljenje da su one mjesta na kojima kupujemo isključivo gorivo i eventualne potrepštine za vozila treba zaboraviti. One danas nude jedinstveno iskustvo kupovine, ali i mjesto na kojem možete fino jesti.


*Iz bodovanja su isključene cigarete, vinjete, novine i časopisi, bonovi za mobilne telefone, poklon kartice, srećke te usluge poput aplikacija Aircash, DPD paketa, plaćanja računa i servisa Paysafecard.


 Sadržaj nastao u suradnji s partnerom Ina d.d.