U prodaji od 2022.

Potpuno električni suvereni terenac. Iduće godine stiže Subaru Solterra

P. N.Subaru Corporation je najavio da će se potpuno novi Subaru električni SUV na baterije zvati Solterra i da će u prodaji biti 2022.


Solterra je potpuno novi i potpuno električni Subaru SUV iz C-segmenta. Bit će prvo Subaru vozilo izgrađeno na platformi e-Subaru Global Platform namijenjenoj električnim vozilima na baterije. Platforma e-Subaru Global Platform, koju su zajedno razvili Subaru i Toyota, omogućuje učinkovitu izvedbu različitih tipova električnih vozila kombiniranjem više modula i komponenti, kao što su prednji, srednji i stražnji dio vozila. Dvije tvrtke ujedinile su svoje znanje kako bi izradile potpuno novu platformu, a Subaru si je postavio za cilj postizanje vrhunske pasivne sigurnosti i stabilnosti vozila, čemu je oduvijek težio, čak i na ovoj platformi namijenjenoj električnom vozilu na baterije. Subaru i Toyota nisu zajedno razvili samo platformu, nego cijeli SUV Solterra. Njihova suradnja obuhvaća i planiranje proizvoda, dizajn i ocjenu performansi. U tom projektu dvije su tvrtke ujedinile svoje jake strane, primjerice tehnologiju pogona na sva četiri kotača koju Subaru razvija već pola stoljeća i Toyotinu izvanrednu tehnologiju elektrifikacije vozila, kako bi stvorile novi SUV sa značajkama koje može ponuditi samo potpuno električno vozilo.


Naziv Solterra nastao je spajanjem latinskih riječi »sol« i »terra«. Subaru je novom modelu nadjenuo taj naziv kako bi iskazao poštovanje prema majci prirodi i dodatno unaprijedio suživot s njom, zajedno s našim kupcima. Njime pokazuje i našu predanost da i dalje omogućujemo kretanje po svim terenima, što je vrijednost kojom su se SUV-ovi tvrtke Subaru uvijek isticali, i to u potpuno električnom vozilu.
Bit će u prodaji do sredine 2022.