Upute za gledatelje

Platak će u petak biti domaćin WRC-a. Vozit će se dvije brzinske utrke

P. N.

Snimio Mateo LEVAK

Snimio Mateo LEVAKpetak 19. travnja Platak će četvrti puta biti domaćin jedne od utrka WRC svjetskog prvenstva koje u Hrvatsku dovodi najbolje svjetske rally vozače. Na Platku će se voziti dva brzinska ispita s početkom u 11:47 te potom u 14:45 sati, na dionici od Gornjeg Jelenja preko Platka do ponovnog spoja ceste za Platak sa starom cestom Rijeka – Zagreb. Dionice brzinskih ispita (BI) zatvaraju se za promet 3 sata prije starta. Skice s dionicama brzinaca objavljene su na stranicama organizatora.


Ove godine će parkiralište na Platku u cijelosti biti na raspolaganju posjetiteljima i gledateljima, a prilaz šumskom cestom iz smjera Klane neće se zatvarati. Osim atraktivnih brzinaca, posjetitelje na Platku očekuje i kvalitetna ugostiteljska ponuda u objektima Veliki dom, Mali dom, X-bar Platak i Caffe bar Sova.


Ulaznice za Platak mogu se kupiti online, a na dan utrke moći će se kupiti na tri lokacije: kod skretanja za Platak, na Gornjem Jelenju te na Platku pored info kućice GSC-a kod parkirališta. Molimo gledatelje da prilikom planiranja posjeta Platku posebnu pozornost obrate na sigurnosni aspekt, poštuju oznake i upute organizatora kao i vremenske uvjete. Više informacija i uputa za gledatelje može se pronaći na mrežnim stranicama organizatora na poveznici: https://rally-croatia.com/hr/gledatelji