Auto novinari odlučili

Novi Seat Leon proglašen najboljom kupovinom automobila u Europi za 2021. godinu

T.I.

U zbroju bodova novinara Leon je iza sebe redom ostavio Škodu Octaviju, novi Peugeot 2008, Toyotu Yaris, Citroen C4, Honu Jazz i Daciu SanderoŽiri od 31 europskog novinara koji prate automobilsku industriju (hrvatski predstavnik je bio Ozren Adamović), proglasio je novi Seat Leon najboljom kupnjom u Europi za 2021. godinu – The Best Buy Car of Europe in 2021. u konkurenciji sedam osobnih automobila


U zbroju bodova novinara Leon je iza sebe redom ostavio Škodu Octaviju, novi Peugeot 2008, Toyotu Yaris, Citroen C4, Hondu Jazz i Daciju Sandero.


– Ova je godina bila posebna u mnogo aspekata. Imali smo sedam finalista u AutoBestu, što je rijetka situacija u našoj dvadesetogodišnjoj povijesti. To je bio dokaz sposobnosti industrije da isporuči sjajne nove modele, s jasnim fokusom na elektrifikaciju. Posljedično, imali smo žestoku konkurenciju između Seat Leona i Škode Octavije. Oba nova modela dolaze od marki koje pripadaju VW Grupi i izvrsni su automobili koji zaslužuju pobjedu. Čestitamo svima uključenima u taj projekt, od inženjera i dizajnera do ljudi koji proizvode Leona –  prenio je Autonet izjavu Ilie Seliktara, predsjednik Žirija.
TechnoBest 2020. nagradu ove godine odnio je Renault E-Tech zbog inovacija u tehnologiji izrade hibridnih motora u koju su inkorporirana iskustva iz programa trkaćih motora iz Renaultove radionice.  Renault je pokazao svoje znanje u tehnologiji koja će biti most prema budućnosti s manje štetnih emisija i predstavlja tri hibridna modela u kategoriji malih i kompaktnih automobila 2020., s još tri modela koji će slijediti 2021. u hibridnoj ili plug-in hibridnoj verziji. Renault je primjer lagane tranzicije u individualnoj mobilnosti prema ekološki prihvatljivom i prosječnom kupcu dostupnom automobilu.


U kategoriji EcoBest 2020. pobjednik je „pametna“ Honda „e“, posve električno vozilo optimizirano za ekološku upotrebu u središtima velikih gradova. S prepoznatljivim izgledom, Honda „e“ je karizmatična, luksuzna i zabavna u vožnji. Predstavljajući Hondu „e“, japanski div nije samo pokazao kako je spreman za gradski električni automobil, već kako raspolaže naprednim tehnološkim inovacijama koje iznenađuju, poput zamjene vanjskih retrovizora kamerama. Honda je dugo pripremala „e“ model, ali očito je vrijeme dobro iskoristila jer je na tržište stavila sjajan gradski električni automobil.