Prinova u gradu anđela

Novi BMW M340i xDrive: Kako je predgrupa zasjenila budućeg “headlinera”

P. N.

Foto BMW Presse

Foto BMW PresseOvaj vuk nije imao potrebe ni vremena navlačiti janjeću kožu; bio je previše zaokupljen bildanjem i uzimanjem turbo steroida… M TwinPower Turbo News; ova široka bavarska obitelj je u Gradu anđela dobila prinovu – M340i xDrive! Limuzina napucana konjskim snagama, piše portal vozim.hr, zagrijavanje je publike za monstruozni M3, no možda je ovo tipičan slučaj kad predgrupa otme „grmljavinu“ headlinerima!


Razlozi za optimizam su brojni; (preskočit ćemo emisiju CO2 i potrošnju koju BMW sada stalno gura kao najbitnije brojke u svakom press releaseu) – ajmo ravno u glavu – 275 kW/374 KS iz novorazvijenog rasnog trolitrenog šesetcilinraša , 500 Nm okretnog momenta i ubrzanje do 100 km/h za „Mein Gott das ist schnell“ 4,4 s.


Zvuči kao Götterdämmerung? Ja, sicher – zato služi dvostruki M Sport ispuh, poprilično grlen u SPORT i SPORT+ modu.
Za bešavni užitak promjena brzina je zadužen osambrzinski Steptronic sportski mjenjač s kratkim brzinama, a što se Euro 6d TEMP emisije tiče, luči 172 g/km CO2 i troši respektabilnih 7,5 l/100 km fosilnih izlučevina.


Na prvi pogled izgleda minimalistički, ali na raspolaganju su Vam svi mogući podaci i tone medijskih poslastica (Copyright: BMW Presse)


Sjajan rezultat za automobil koji ima skoro dvostruku snagu u odnosu na prvi M3. Kad smo već kod Svetog bavarskog slova, na M340i xDrive se često pojavljuje; na diferencijalu, podesivom ovjesu, kočnicama, felgama…


Da, diskovi promjera 348 mm sprijeda i 345 mm straga djeluju stvarno impresivno, piše vozim.hr. Nije čudo da je ovo pritajeno čudovište predstavljeno u samom srcu ovisnika o konjskim snagama, gdje će paralelno sa EU biti na raspolaganju početkom ljeta 2019. Cilj ovog modela je držati konkurenciju na dovoljnoj razdaljini do pojave novog M3, s kojim će nestati sva tiha agresija ovog sjajnog modela …i vjerojatno sve nade konkurencije da mogu napraviti konkurentnog izazivača za BMW-ov Mtron.


Zasad izgleda da se BMW vraća onom što je oduvijek sjajno radio – moćnim Sechszylinderima, bar do samog čina izumiranja tih divnih grlenih zvijeri, uzrokovanog silnim nastojanjima pro-električnih lobija da od Svijeta naprave tiše, zdravije i dosadnije mjesto…Dotad naberite nešto Eura, kupite ovaj BMW i u njemu nafrljite Rammsteinov „Benzin“.


Izvor vozim.hr.