Svjetska premijera

Monovolumen naglašene društvene odgovornosti. Evo kako izgleda novi Renault Scenic Vision

Vision utjelovljuje Renaultovu strategiju za zaštitu okoliša, društvenu odgovornost i upravljanje te njezina tri stupa: okoliš, sigurnost i uključivostRenault je predstavio konceptno vozilo Scénic Vision te ispisuje novo poglavlje u svojoj priči o inovativnim konceptnim vozilima kojima postavlja nova pravila i oživljava svoju zacrtanu viziju. Vanjski dio najava je posve električnog obiteljskog vozila koje će se priključiti Renaultovoj ponudi. Iznutra, i kad je riječ o tehnološkim aspektima, poziva na putovanje u novu eru, u budućnost u kojoj će tehnološka i inovativna rješenja služiti održivijem svijetu koji brine o okolišu.


– Sve naše korporativne obveze nisu dovoljne ako ih ne primjenjujemo i na vozilima. Zato sam Renaultove timove zamolio da osmisle prvo konceptno vozilo koje u potpunosti utjelovljuje našu novu strategiju za zaštitu okoliša, društvenu odgovornost i upravljanje te njezina tri stupa: okoliš, sigurnost i uključivost. Nazvali smo ga Scénic Vision. Scénic, po našem kultnom »automobilu za život«, i Vision jer ispunjava nova očekivanja, izjavio je Luca de Meo, direktor Renault Grupe i marke Renault.


Scénic Vision otvara novi put prema održivijoj, sigurnijoj i uključivijoj mobilnosti. Riječ je o vozilu koje ostvaruje svoju viziju i istražuje nove vidike te predstavlja oličenje najnaprednijih tehnoloških zamisli za dekarbonizaciju i tri stupa strategije Renault Grupe za održivi razvoj: brige za okoliš, sigurnosti i uključivosti.
Svrha njegova hibridnog električnog pogona i pogona na vodik jest skratiti vrijeme punjenja i smanjiti ugljični otisak, uključujući onaj baterije. Renault Scénic Vision ima nultu stopu emisija pri proizvodnji i uporabi, a ugljični otisak je 75 posto manji od otiska električnog vozila s konvencionalnom baterijom.


Tehnologije u vozilu omogućuju još bolju razinu sigurnosti za vozača i putnike jer smanjuju učestalost nezgoda za do 70 posto. U dizajnu ovog konceptnog vozila odražava se i želja timova da stvore jedinstveni automobil koji je pristupačan za sve i odgovara svima.


Dimenzije, d/š/v su mu 4490/1900/1590 mm, međuosovinski razmak 2835 mm, naplatci dosežu 21 inč, gume su 235/45 R21, dok mu je težina 1700 kg.