Veljko Kajtazi

Romi zgroženi: ‘Izignorirali su naše prvorođeno dijete u 2020., tko se boji ksenofobičnih reakcija?’

Portal Novilist.hr

Foto Facebook Veljko Kajtazi

Foto Facebook Veljko KajtaziSaborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi zgrožen je što su u Međimurju prikrili činjenicu i ‘obmanuli javnost’ o prvorođenom djetetu u Međimurskoj županiji. U tradicionalnim medijskim objavama o prvorođenoj djeci preskočena je naime romska obitelj, a Kajtazi za ovo krivi odgovorne u županijskoj bolnici u Međimurju i u Međimurskoj županiji.


– Neugodno sam iznenađen viješću da je županijska bolnica u Međimurju, zajedno s predstavnicima Međimurske županije, prikrila činjenicu i obmanula javnost o prvorođenom djetetu u Međimurskoj županiji.


Pitamo se zašto se prikrila informacija o prvorođenom romskom djetetu i zašto je ova obitelj preskočena u tradicionalnim medijskim objavama o prvorođenoj djeci? Bojite li se ksenofobičnih reakcija osoba kojima ne bi ugodno sjela informacijama o prvorođenom romskom djetetu? Ima li u ovakvim i sličnim situacijama elemenata diskriminacije, kršenja ljudskih prava?
Očekujem javnu ispriku odgovornih u što kraćem roku, ali ne očekujem da će situacija u Međimurju u 2020. g. biti bolja dok se odnos prema Romima ne promijeni i dok ne dobijemo jednak tretman, poštovanje i uvažavanje našeg ljudskog dostojanstva, poručio je Kajtazi.