Rimac na burzi?

Manager Magazine: Rimac Automobili izlaze na burzu iduće godine. Iz Rimca kažu da odluka još nije donesena

Hina

foto: RIMAC

foto: RIMAC

Zajedno s Porscheom, koji je u ožujku uložio u Rimac Automobile 70 milijuna eura i time povećao svoj udio u vlasništvu te tvrtke na 24 posto, uskoro će preuzeti Bugatti. Kako piše Manager Magazin, Rimac će pritom preuzeti 55 posto dionica, a Porsche 45 posto.ZAGREB – Proizvođač električnih hiperautomobila i pogonskih sustava za električne automobile, Rimac Automobili u idućoj godini izlaze na burzu, izvijestio je u srijedu Manager Magazin, a prenijela agencija Reuters, dok iz Rimca za Hinu kažu da još nije donesena odluka u kojem smjeru će se ići.


Navodeći izvore upoznate sa situacijom, taj časopis je objavio i kako kompanija cilja izlaskom na burzu postići valuaciju od otprilike 5 milijardi eura.


Zajedno s Porscheom, koji je u ožujku uložio u Rimac Automobile 70 milijuna eura i time povećao svoj udio u vlasništvu te tvrtke na 24 posto, uskoro će preuzeti Bugatti. Kako piše Manager Magazin, Rimac će pritom preuzeti 55 posto dionica, a Porsche 45 posto.
Iz Rimac Automobila, pak, za Hinu kažu kako rade na strateškom partnerstvu s Bugattijem, ali da zasad ne mogu ništa o tome komentirati.


Na upit u vezi inicijalne javne ponude dionica na burzi, kažu da razmatraju različite mogućnosti no da još nije donesena odluka u kojem smjeru će se ići.