STRUČNO MIŠLJENJE

Capak definirao što je sve opasnije od AstraZenecinog cjepiva: “Voziti auto ili bicikl, jesti pohanu svinjetinu ili putar”

P. N.

Foto Sandra Simunovic/PIXSELL

Foto Sandra Simunovic/PIXSELL

retežno su Britanci cijepljeni Astrom, molim građane da ne diskriminiraju cjepiva, a pogotovo ne Johnson&Jonhson. Kad se primite ključeva automobila u većem ste riziku od smrti nego da primite cjepivo", rekao je Capak.Krunoslav Capak odgovorio je na pitanje je li točno da je na skladištu 450 tisuća doza cjepiva.


“Samo malo više smo mi primili ukupno AstraZenece. Mi dnevno izvještavamo o broiju utrošenih doza, kad sve brojke izraučunate možda imamo oko 170 tisuća doza, ali ne bih rekao da je to na skladištu. Tek krajem tjedna ćemo reći koliko točno imamo na zalihama. Mogu reći da ćemo mi sve primljene doze utrošiti bez obzira o kojem se cjepivu radi. Astra je stigmatizirana jer je prvo rečeno da ne štiti starije, pa su se pojavile tromboembolije pa su neke zemlje uvele zabrane za mlade, dolaze novi dokazi, određene znanstvene isntitucije tvrde da Astra štiti bolje starije od MRNA cjepiva… Ono što se pojavilo u malim brojevima nuspojava ne daje nam za pravo da kažemo da su druga cjepiva bolja od Astre. Pretežno su Britanci cijepljeni Astrom, molim građane da ne diskriminiraju cjepiva, a pogotovo ne Johnson&Jonhson. Kad se primite ključeva automobila u većem ste riziku od smrti nego da primite cjepivo”, rekao je Capak.


Nabrojao je mnoge stvari koje su opasnije od AstraZeneca cjepiva.
“Vožnja autom, vožnja biciklom, konzumacija putra, pohane svinjetine… To je sve puno veći rizik od onoga da se cijepite AstraZenecom”, rekao je Capak.