Astrologija

Sretan rođendan: Naizgled negativac, Škorpion je ustvari – anđeo maskiran u vraga

Dunja Fućak, astrologinja

ilustracija

ilustracija

Mars ulazi u nepredvidljivog Vodenjaka oko 9. studenog. Ovdje Mars ima potrebu pomagati prijatelju ili grupi ljudi. Mars predstavlja aktivistu koji je željan reformirati, preobraziti  i promijeniti sve odmah. I Mars i Vodenjak predstavljaju vrlo neovisne energije  i stoga nećemo biti suzdržani. Jednostavno ćemo imati potrebu učiniti točno ono što želimo i kad želimo, što može dovesti do pobuneSve do 22. studenog Sunce će tranzitirati znak Škorpiona. Kao i svaki znak, i on ima svoje pozitivne i negativne osobine. No, Škorpion je ipak enigma jer su pozitivne osobine skrivene, a negativne otkrivene – tako da često na znak Škorpiona gledamo kao na negativan, dok je u stvari to anđeo obučen ili maskiran kao vrag kako bi se zaštitio. Dobar Škorpion je onaj koji skriva pravi identitet – on to skriva jer su duša i naš unutrašnji mir jedina dragocjenost koju imamo. Iako nemamo svi  Sunce u Škorpionu ili neki planet u Škorpionu, svi imamo astrološku energiju Škorpiona u svom životu. To se najbolje vidi po kući u kojoj nam se nalazi znak Škorpiona jer se tu ponašamo kao Škorpion. Izvanredan aspekt Škorpiona je da ga se ne može lagati ili prevariti jer on će znati ili saznati  istinu.


Najznačajnije kretanje planeta:


  • 9. studenog Mars ulazi u znak Vodenjaka


  • 12. studenog Venera ulazi u znak Jarca


  • 12. studenog Merkur ulazi u znak Strijelca


  • 14. studenog pun Mjesec  na 22. stupnju Škorpiona/Bika


  • 20. studenog Neptun je stacioniran i kreće direktno


  • 22. studenog Sunce ulazi u znak Strijelca


  • 30. studenog mlad Mjesec u znaku Strijelca


Rani dani studenog daju naglasak na financijsku prijevaru i pronevjeru. Ne vidimo stvari jasno, razdražljivi smo, zbunjeni i neizvjesnost je naglašena. Naročito oko 3. studenog  kada će Neptun na 9. stupnju Riba biti u konjukciji s Mjesečevim južnim čvorom. Neke osobe će se još uvijek pretvarati da je sve dobro i tako bježati od stvarnosti.
Oko 4. studenog općenito govoreći raspoloženje je prilično tmurno. Teško ćemo se prihvatiti posla i možda bi bilo najbolje uzeti slobodan dan i ne počinjati ništa novo.


5. studenog imamo Veneru na 21. stupnju Strijelca u trigonu s Uranom na 21. stupnju Ovna što će nam donijeti uzbudljive i neočekivane poslovne, društvene i romantične mogućnosti.  Neobične ideje i načini kako zaraditi novac mogu se sada pojaviti. Subota je… Treba izaći i i iskoristiti ovaj uzbudljiv aspekt.


Mars ulazi u nepredvidljivog Vodenjaka oko 9. studenog. Ovdje Mars ima potrebu pomagati prijatelju ili grupi ljudi. Mars predstavlja aktivistu koji je željan reformirati, preobraziti  i promijeniti sve odmah. I Mars i Vodenjak predstavljaju vrlo neovisne energije  i stoga nećemo biti suzdržani. Jednostavno ćemo imati potrebu učiniti točno ono što želimo i kad želimo, što može dovesti do pobune. Dok je Mars bio u znaku Jarca imali smo stalno neka ograničenja, sada kad Mars bude tranzitirao znak Vodenjaka, Mars će vam pružiti neograničenu energiju da učinite točno ono što želite. Mars će biti u Vodenjaku od 9. studenog do 19. prosinca.


Ako ste rođeni oko 20. siječnja, 5.ožujka, 19.-20. travnja, 5. lipnja, 22. srpnja, 7. rujna, 23. listopada i 6. prosinca bilo koje godine ulazak Marsa u znak Vodenjaka može posebno utjecati na vas. Nemojte se opirati aktualnoj preobrazbi energije i biti napeti jer ste u mogućnosti pronaći svoj put i krenuti njime.


Situacija se počinje poboljšavati  oko 11-12. studenog, kada će Venera ući u ambicioznog Jarca.  U znaku Jarca, Venera je posebno zainteresirana za novac i materijalne stvari. U ljubavi će nas privlačiti starije osobe, poslovnjaci. Fokus će biti na bankarstvu, kao i sve što nam donosi veću sigurnost u našem životu.


Oko tog dana, 12. studenog Merkur ulazi u znak Strijelca. Izleti i putovanja će biti aktualni kao i puno razgovora, govora. Religija, filozofija, pravo i obrazovanje su neke od stvari koje će biti od posebnog značaja tijekom tranzita Merkura kroz znak Strijelca. Znatiželja vas može odvesti nigdje, a možda i svugdje.


14. studenog imamo pun Mjesec (SuperMoon, jer će Mjesec biti najbliži Zemlji  tada) i donosi nam ekstremno vrijeme. Događaji ili one akcije koje su se aktivirale na mlad Mjesec (30. listopada) sad će biti u kulminaciji. Ovaj pun Mjesec će nam pokazati da postoji samo jedan pravi put.


Oko 15. studenog Merkur na 4. stupnju Strijelca bit će u sekstilu s Marsom na 4. stupnju Vodenjaka. Ovo će biti uzbudljiv, sretan i uspješan dan. Današnje odluke će vam pozitivno utjecati na sve aspekte života. Odličan dan za pokretanje poslova.


Merkur na 8. stupnju Strijelca u kvadratu s Mjesečevim čvorovima oko 17.-18. studenog sugerira na vrlo stresno razdoblje. Možete biti nagovoreni na nešto što ne želite učiniti ili u što ne vjerujete. Nesporazumi u komunikaciji.


Osim toga Merkur na 9. stupnju Strijelca bit će u kvadratu s Neptunom na 9. stupnju Riba oko 18.-19. studenog i radit će T-kvadrat s Mjesečevim čvorom. Taj promjenjivi T-kvadrat govori o nesporazumima, lažima, krađama, tajnim dogovorima i o tome da ćemo previše očekivati od drugih.


Već 20. studenog Neptun će na 9. stupnju postati stacioniran i stvorit će atmosferu magle, nesigurnosti, zbunjenosti i razočaranja. Ovo se može povezati s vodom, pomorskim nesrećama. Stacionirani Neptun kreće direktno i želi da otpustimo i krenemo dalje sa svojim životom. Prestat ćemo razmišljati depresivno o prošlosti  i kretanjem Neptuna naprijed i mi ćemo gledati i razmišljati pozitivno o budućnosti.


Oko 21.-22. studenog Sunce ulazi u blistavi znak Strijelca što nam donosi nadu i optimizam. Strijelac ima velike nade i težnje i sada možemo očekivati da će se sve razvijati prema planu. Želimo biti svugdje i raditi sve.


Oko 22.-23. studenog  aspekt Merkura i Jupitera donosi nam potpisivanje ugovora ili sporazume.


Merkur i Saturn će biti u konjukciji oko 23. studenog na 16. stupnju Strijelca. Ovaj aspekt je vrlo metodičan i može dovesti do mentalne kontrole. Zato je dobar dan za istraživanje, dobivanje nagrada, uvjeravanje, za strategiju ili novu metodu.


Oko 24.-25. studenog Jupiter na 15. stupnju Vage u konjukciji je sa Plutonom na 15. stupnju Jarca i ukazuje da je fokus na zgradama i nekretninama kao i dobicima od prodaje nekretnina. U ljubavi ovaj aspekt donosi posesivnost i ljubomoru. Intenzivna promjena u romantičnim odnosima je moguća.


Opadajući kvadrat Jupitera i Plutona  ukazuje na oštećenje, financijske troškove ili gubitke.


Venera, Jupiter i Pluton bit će na istom brojčanom stupnju (15. stupnju) što ukazuje na vrlo kreativno i umjetničko razdoblje, popularnost, optimizam, sreću u ljubavi, naročito onima koji su rođeni oko 6. siječnja, 4.-5. veljače, 5. ožujka, 4.-5. travnja, 5. svibnja, 5.-6. lipnja, 6.-7. srpnja, 7.-8. kolovoza, 7. rujna, 8. listopada, 7. studenog i 7. prosinca.


27.-28.studeni donose nam sretne dane u ljubavi i neodoljivu privlačnost.


Sunce na 7. stupnju Strijelca bit će u kvadratu s Mjesečevim čvorovima oko 29.-30. studenog, također imamo i mlad Mjesec, kao i Veneru na 20 stupnju Jarca u kvadratu s Uranom na 20. stupnju Ovna.  Ovo može biti prilično frustrirajuće i razočaravajuće razdoblje. Naša vitalnost će biti niska, suočavanje s drugima nam neće biti lako i možemo se osjećati usamljeno. Venera u kvadratu s Uranom će imati potrebu da se oslobodimo partnera, trenutno ne razmišljamo glavom nego samo srcem. Neodgovorni stavovi i ponašanja u odnosima.