Astrologija

Retrogradni Merkur od 19. prosinca do 7. siječnja: Pripazite ako darujete električne aparate, mobitele, računala

Dunja Fućak, astrologinja

Ulazak Marsa u promjenjive Ribe osjetit će jače Djevice i Blizanci. Mars u Ribama brani slabe, bori se protiv nepravde, ali je i tajnovit i često radi iza kulisa. Ovdje se Mars žrtvuje i lako postaje žrtva jer on ne zna za graniceNa astrološkoj radionici održanoj u rujnu u Rijeci bilo je govora o Saturnu u Strijelcu i avionskim nesrećama. Tad smo zabilježili da je od 29. studenog do 3. prosinca nepovoljno za putovanje avionom. Do kraja ovog mjeseca bit će još jedno razdoblje koje nije povoljno za putovanje avionom, od 10. do 14. prosinca. Još uvijek traje štrajk aviokompanije Lufthansa u Njemačkoj, a može se nastaviti i dok bude retrogradni Merkur od 19. prosinca do 7. siječnja. U to vrijeme budite spremni i strpljivi na čekanje i otkazivanje letova.


U vrijeme retrogradnog Merkura moramo obratiti pažnju i na komunikaciju. Ključna riječ je preispitivanje. To će biti dobro vrijeme za otkrivanje i ispravljanje grešaka. To se posebno odnosi na novinare, urednike, pisce. Međutim, Merkur, kada ide unatrag, često donosi komplikacije vezane uz računala, internet, aute, mobitele.


Zadnji put kada je Merkur bio retrogradan, u rujnu, imali smo dva značajna slučaja kada je Samsung Electronic zaustavio i povukao sve Galaxy Note 7 smartphone. Problem je bio u baterijama. Drugi slučaj je bio da je General Motors vlasnike 4,3 milijuna vozila obavijestio o problemu sa softverom za zračni jastuk.
Kako će ove godine retrogradni Merkur biti baš u vrijeme blagdana i darivanja, preporuka je da pripazite prilikom kupnje električnih aparata, mobitela, računala i obavezno da se uz kupnju pobrinete i o garanciji.


Astrološka konfiguracija koja je aktualna ovog mjeseca je široki T-kvadrat u kardinalnim znakovima između Jupitera, Urana i Plutona u kojoj je Pluton u Jarcu vrh te konfiguracije. Pluton nam donosi duboku transformaciju i obrate i voli istraživati podzemni svijet i stvari dovesti na površinu. Ova konfiguracija predstavlja veliki sukob i stjecanje kontrole nad drugima. Tijekom cijele 2017. će nas pratiti ova konfiguracija.


Najznačajnije kretanje planeta:


2. prosinca – Merkur ulazi u znak Jarca


7. prosinca – Venera ulazi u znak Vodenjaka


13. prosinca – pun Mjesec na 22. stupnju Strijelca/Blizanca


19. prosinca – Mars ulazi u znak Riba


19. prosinca – Merkur stacioniran i kreće retrogradno do 9. siječnja 2017.


21. prosinca – Sunce ulazi u znak Jarca


29. prosinca – mlad Mjesec u Jarcu na 7. stupnju


29. prosinca – Uran stacioniran i kreće direktno.


1. prosinca imamo Sunce na 9 stupnjeva Strijelca u kvadratu s Neptunom na 9 stupnjeva Riba. To je kvadrat koji donosi razočaranje, iluziju i gubitak. Aspekt govori o samozavaravanju, zbunjenosti i nesigurnosti. Budite oprezni s ugovorima, pripazite na prijevaru i na nesporazume.


Merkur ulazi u znak Jarca oko 2. prosinca i počinje povoljno razdoblje za organizaciju, za nove projekte. Sada će biti aktualne vijesti koje dolaze iz vlada ili bankarskog svijeta.Astrološka radionica “Koje su vam poklone pripremile planete u 2017.”


Kakav poklon-bon sprema Saturn Djevicama, Strijelcima, Blizancima i Ribama rođenima od 10. do 20. u mjesecu? Jesu li izvukli konjukciju, opoziciju ili kvadrat i što im to, ustvari, donosi?U čemu će do sredine listopada pretjerivati Jupiter kad su u pitanju Vage, sve dok se konačno ne odluči posvetiti Škorpionima?Kako će retrogradna Venera utjecati na godišnje horoskope rođenih u razdoblju od 5. ožujka do 16. travnja?Kome će Mars donijeti obilje strasti, a kome manjak energije? Jesu li Strijelci, Jarci i Vodenjaci u prvoj ili drugoj grupi?I… Još malo o Saturnu koji će krajem 2017. izaći iz znaka Strijelca i otići do Jarca. Ima li razloga za brigu? Hoće li Strijelci odahnuti, a Jarci… Što?“Koje su vam poklone pripremile planete u 2017. godini” naziv je astrološke radionice što će biti održana u Rijeci, u Kružnoj 8, 16. prosinca s početkom u 17 sati. Prijave obavezne, mailom na [email protected] ili putem Facebook stranice. Više informacija na web stranici Astroring.com.


Ovog dana imamo jedan odličan aspekt Marsa i Jupitera koji nam donosi poslovne uspjehe, sretne okolnosti i sada nije vrijeme da sjedite i čekate, vrijeme je za pokret.


Oko 3. prosinca Mars, Jupiter i Saturn nalaze se na istom brojčanom stupnju (17) i u ovim ranim danima prosinca aktualna će biti pravna pitanja, ostavke, nekretnine. Danas ćemo imati puno snage i izdržljivosti i možete ostvariti sve što ste naumili. Planirajte svoje buduće ciljeve i već danas krenite u akciju. Danas ćemo imati kontrolu nad sobom.


Ako ste rođeni 8. siječnja, 5.-7. veljače, 7.-8. ožujka, 7. travnja, 7. svibnja, 7.-8. lipnja, 9. srpnja, 9. kolovoza, 9.-10. rujna, 9. studenog i 9. prosinca ova konfiguracija može posebno utjecati na vas.


4. prosinac nije dobar dan za sastanke pa čak i druženja jer može doći do sukoba. Položaj Marsa u ranim danima prosinca je takav da može aktivirati preokrete koje potiče potreba za slobodom.


Venera ulazi u znak Vodenjaka oko 7. prosinca i ukazuje na iznenadno i uzbudljivo razdoblje ljubavnih događaja. Venera i Mars se nalaze u znaku Vodenjaka i vrijeme je kad je ljubav u zraku. Ovo je vrijeme slobodnih veza, nalaženja partnera preko interneta.


9. prosinac je jedan od povoljnih dana u ovom mjesecu. Naše povjerenje i optimizam će biti na viskoj razini. Dobar je dan za početak novih akcija. Isto tako danas je povoljan dan da pitate nadređenog za povišicu.


Sunce i Saturn bit će u konjukciji na 18. stupnju Strijelca oko 10. do 11. prosinca i možemo se osjećati ograničeno i potisnuto – morat ćemo se suočiti s nekim teškim činjenicama. Odvojenost od voljene osobe, a neki će se danas odlučiti i na razvod.


13. – 14. prosinca imamo pun Mjesec koji donosi “buđenje” zbog novih informacija, izuma, otkrića. Emotivno, danas bi trebali napraviti ravnotežu između vlastitih osjećaja i invidualnosti. Poteškoće mogu biti sa članom obitelji koji ima naglašeni autoritet.


Oko 17. – 18. prosinca dobro je vrijeme za sastanke s važnim ili utjecajnim ljudima. Danas nam neće nedostojati privlačnosti.


Mars ulazi u znak Ribe oko 19. prosinca, a Merkur će na 15. stupnja Jarca biti stacioniran i kreće retrogradno na isti dan. Tada nije vrijeme za donošenje nikakvih važnih odluka. Treba pričekati da Merkur krene direktno 7. siječnja 2017. Djevice i Blizanci će najviše osjetiti ovaj retrogadni Merkur. Dodatno, ulazak Marsa u promjenjive Ribe će također utjecati na Djevice i Blizance. Mars u Ribama brani slabe, bori se protiv nepravde, ali je i tajnovit i često radi iza kulisa. Ovdje se Mars žrtvuje i lako postaje žrtva jer on ne zna za granice.


Krajem prosinca 2016. i početkom siječnja 2017. naglasak je na Marsu, Neptunu i južnom čvoru u Ribi koji nam donosi podmuklo razdoblje i dosta skrivenih aktivnosti.


Rođeni oko 3.-5. veljače, 18.-20. ožujka, 3.-6. svibnja, 19.-20. lipnja, 5.-7. kolovoza, 21.-22. rujna ili 5.-7. studenog mogu oko 19. – 20. prosinca očekivati vrlo ugodne romantične vijesti ili ugodna iznenađenja.


Sunce ulazi u realan i tradicionalni znak Jarca oko 21. prosinca i donosi nam realnost u život.


Jako lijepe aspekte imamo oko Božića i to naročito 25. prosinca kada Venera radi trigon s Jupiterom što će nam donijeti mir i harmoniju. Bit ćemo spremni pomagati i odnosi će biti topli i puni ljubavi.


Oko 26. prosinca Jupiter na 20. stupnju Vage radit će opoziciju na Urana na 20. stupnju Ovna. U astrologiji, ovaj aspekt govori o novim otkrićima, uzbudljivim inovacijama i donosi nam neočekivane sretne okolnosti. U svakom slučaju ovaj aspekt donosi olakšanje u kojoj god situaciji da jeste.


Oko 27. prosinca Mars na 6. stupnju Riba bit će u opoziciji sa sjevernim Mjesečevim čvorom na 6. stupnju Djevice. Aspekti Marsa i Mjesečevih čvorova: često na njih treba pripaziti jer se najčešće odnose na nesreće uzrokovane tjelesnim ozljedama (pucnjava, saobraćajne nesreće i slično).


Sunce i Merkur će biti u konjukciji na 7. stupnju Jarca oko 28. prosinca. Danas ćemo imati potrebu da se naš glas čuje, izražavanje sebe kroz svoje misli i riječi. Recite danas što vam je na umu jer je ovo vrijeme kada će vas drugi slušati.


Na kraju mjeseca, oko 29. prosinca imamo mlad Mjesec, Uran postaje stacioniran i kreće direktno. Ova stacioniranost Urana ukazuje na iznenađenja koja mogu biti burna. Za neke će ovo označavati neočekivanu trudnoću, a za većinu ovaj Uran može donijeti nagli preobražaj i nestrpljivost da napustimo staro iza sebe i krenemo naprijed u novu 2017.