Astrologija

Jupiter do rujna iduće godine seli u znak Vage, na snazi retrogradni Merkur

Dunja Fućak, astrologinja

Ilustracija

Ilustracija

Sada se morate pobrinuti za ono što ste odlagali obaviti. Preuzimanje odgovornosti je jedini lijek za SaturnaPomrčina Sunca, pomrčina Mjeseca, četiri planete mijenjaju znakove, bitan aspekt Saturn kvadrat Neptun, dvije planete stacionirane – sve ovo ukazuje kako će ovo biti mjesec pun događaja i aktivnosti. Retrogradni će Merkur u Djevici biti sve do 22. rujna i to ne mora biti negativno razdoblje. Retrogradni Merkur pruža priliku, šansu da se okrenemo prema unutra i pogledamo još jednom svoje ideje, planove i ciljeve prije nego krenemo u realizaciju. Sada je vrijeme da pospremimo (Djevica) svoj neuredni um (Merkur).


Zbog pomrčine Sunca i stacioniranog Plutona i ovaj mjesec će biti naglašen po pitanju potresa i prirodnih katastrofa.


Najznačajnije kretanje planeta:
  • 1. rujna – pomrčina Sunca i mlad Mjesec na 9. stupnju Djevice


  • 9. rujna – Jupiter ulazi u znak Vage


  • 16. rujna – pomrčina Mjeseca i pun Mjesec na 24. stupnju Riba/Djevica


  • 22. rujna – Merkur kreće direktno


  • 22. rujna – Sunce ulazi u znak Vage


  • 23. rujna – Venera ulazi u znak Škorpiona


  • 26. rujna – Pluton kreće direktno


  • 27. rujna – Mars ulazi u znak Jarca


Oko 1. rujna događa se pomrčina Sunca s fiksnom zvijezdom Alioth. Pomrčina govori da ćemo se uhvatiti u koštac s istinom u sljedećih šest mjeseci. Osim toga, ova pomrčina Sunca označava i duboke probleme oko nepovjerenja i nekih uništenih snova s čime ćemo se morati suočiti u idućim mjesecima u kojima može biti naglašen i gubitak vjere. Naglašeno je da će ljudi imati više tajnih ljubavnih veza kao i tajnih poslova. Budite oprezni u svim pregovorima tijekom rujna. Zbunjenost i broj obmana će se povećati. Čak i ako postignete solidan dogovor ili ugovor, nešto čudno se može dogoditi iz vedra neba da ga poremeti.Od 17. rujna u Rijeci počinje nova škole astrologije. Broj polaznika ograničen je na najviše deset učenika u grupi, a školovanje je podijeljeno u dva stupnja – početni koji se sastoji od dvadeset astroloških lekcija (znakovi, kuće, planete, obitelj, zdravlje, ljubav, posao, djeca…), dok napredni stupanj obuhvaća tranzite, progresije, karmičku astrologiju, medicinsku, horarnu… Već nakon početnog stupnja, učenici mogu samostalno napraviti analizu natalne karte, dok su nakon naprednog stupnja u mogućnosti raditi analizu natala, kao i astrološke prognoze.


Sunce na 10 stupnjeva Djevice bit će u kvadratu sa Saturnom na 10. stupnju Strijelca u opoziciji s Neptunom na 10. stupnju Riba. Rani dani rujna bit će obilježeni ovim promjenjivim T-kvadratom. Ovo ukazuje na povećani broj posjeta liječniku ili bolnici. Sada se morate pobrinuti za ono što ste odlagali obaviti. Preuzimanje odgovornosti je jedini lijek za Saturna.


Oko 2. rujna Merkur i Jupiter bit će u konjukciji na 28. stupnju Djevice, što govori da se i najsitniji detalji vezani uz neke činjenice moraju povjeriti. Neke dobre vijesti mogu donijeti nadu.


Budući da se Sunce i Mjesečev sjeverni čvor sastaju na 12.stupnju Djevice oko 4. rujna vjerojatno će donijeti tugu, odvajanje, razvod, nesporazume i razočaranje.


Od 7. do 9. rujna naglasak je na neuzvraćenoj ljubavi, tuzi, a mogu se aktivirati i neki zaostali zdravstveni problemi.


Jupiter ulazi u društvenu Vagu oko 9. rujna, znak u kojem se osjeća prilično dobro. Jupiter u Vagi, znaku odnosa (u najširem smislu), donosi nam naglašeno razdoblje susreta i druženja, kao i legalizaciju odnosa. On će biti sve do rujna 2017. u znaku Vage, tako da će nekim ženama rođenim u tom znaku ili s podznakom u Vagi donijeti trudnoću, najčešće onda kada je Jupiter u konjukciji s njihovim natalnim Suncem.


Oko 10. rujna Saturn na 10. stupnju Strijelca u kvadratu s Neptunom na 10. stupnju Riba bit će zadnji put (prvi je bio krajem 2015.). To je najjači aspekt koji je trenutno aktivan i ovo je posljednji kvadrat – završetak. Nemojte dozvoliti da vam Saturn ubije snove. Najbolji način da iskoristite ovaj aspekt je da nađete praktičan način kako ostvariti svoje snove.


Venera na 14. stupnju Vage u kvadratu s Plutonom na 14. stupnju Jarca oko 11. rujna označava puno odricanja zbog ljubavi, kao i manipulaciju u emotivnim odnosima. Previše intenzivne emocije koje se ne mogu proživjeti danas su naglašene.


Od 11. do 14. rujna možete očekivati nesporazume, nesuglasice, svađe, jer će Merkur na 20. stupnju Djevice biti u kvadratu s Marsom na 20. stupnju Strijelca oko 12. rujna dok su Sunce i Merkur u konjukciji na 20. stupnju Djevice. Razmislite prije nego što progovorite. Nezadovoljstvo povezano s pravnim pitanjima, neslaganje s drugima, pokušaj manipulacije ili promjene ishoda – sve je to naglašeno ovih dana.


Oko 16. rujna imamo pomrčinu Mjeseca na 24. stupnju Riba. Ovo je stupanj otkrivanja i skrivene stvari iz prošlosti izlaze na vidjelo. Ovih dana treba pripaziti na promet jer je naglasak na prometnim nesrećama.


Od 17. do 18. rujna aspekt Marsa u trigonu s Uranom i dan poslije Venere na 23. stupnju Vage u opoziciji s Uranom na 23. stupnjeva Ovna govori o uzbudljivoj i spontanoj ljubavi. To je ljubav na prvi pogled, ljubav na daljinu, mogućnost da je on/ona onaj pravi/prava. Potreba da se učini nešto novo i uzbudljivo bit će ovih dana naglašena.


Dani oko 19./20. rujna donose nevjere, tajne veze, ali također i uživanje u ljubavi. Oni koji imaju ascendent u Škorpionu bit će ovih dana u prilici upustiti se u tajnu ljubavnu vezu ili ljubavni trokut.


Merkur će 22. rujna biti stacioniran i krenuti direktno. Blizanci i Djevice će nakon tri tjedna polako krenuti naprijed. U sljedećim danima možete krenuti s novim projektima.


Oko istog dana, 22. rujna, Sunce ulazi u znak Vage, znak odnosa, sporazuma, susreta i diplomacije. U nekim slučajevima u idućem razdoblju bit će naglasak na novim odnosima, novim susretima.


Venera ulazi u znak Škorpiona, znak svog pada, oko 23. rujna i donosi nam oslobađajuće tendencije.


Oko 24. i 25. rujna naglasak je na napetim situacijama i stresu.


Sunce će biti u konjukciji s Jupiterom na 3. stupnju Vage oko 26. rujna, a Pluton je stacioniran na 14. stupnju Jarca i kreće direktno. Aspekt Jupitera i Sunca otvara nove mogućnosti, sretne okolnosti pa je dobro da se ovaj dan maksimalno aktivirate.


Stacionirani Pluton u Jarcu, znaku korporativnog i bankarskog svijeta, vjerojatno će početi drugi krug velikih i dubokih transformacija koji će obnoviti svijet u cijelini. Inače 14. stupanj Jarca donosi neočekivana rješenja za tekuće katastrofe ili teške situacije. On predstavlja nepredviđene sretne okolnosti, razvoj i promjenu, te je stoga i nazvan “hvala Bogu“ stupanj.


Saturn na 11. stupnju Strijelca u kvadratu sa čvorovima oko 26. rujna donosi odvajanja od starije osobe.


Dan kasnije, oko 27. rujna Mars ulazi u znak Jarca, znak vlade, vladara, vođa, direktora. Mars ulaskom u znaku Jarca često ukazuje na oružane snage (policija, vojska) koji dolaze u središte pažnje – najčešće zbog javnih intervencija. Mars u Jarcu dobro je smješten i poduzima akcije taktički i strateški. Također ulaskom Marsa u Jarca (astrometeorologija) možemo očekivati dolazak hladne fronte i pada temperature.


Mlad Mjesec imamo na kraju rujna, oko 30. rujna – 1. listopada. Ovaj mlađak je u znaku Vage i sad je dobro vrijeme za se pozabaviti partnerskim odnosima. Dobar dan za druženje.