Za male odlikaše

Top pet aplikacija za usvajanje novih znanja i povratak u školske klupe

P. N.

Foto iStock

Foto iStock

Preporučamo pet korisnih aplikacija koje će školarcima olakšati proces učenjaBrojne aplikacije za tablete i pametne telefone dio su naše svakodnevnice, a u ponudi je i mnogo edukativnih aplikacija i zabavnih igrica koje koje su usmjerene prema poticanju kognitivnog razvoja, novih znanja i vještina školaraca.


Djeca brže i lakše usvajaju nova znanja kroz igru i zabavu – bilo da je riječ o jezičnom razvoju, pamćenju, rješavanju jednadžbi ili učenju čitanja i pisanja.


Stoga vam preporučamo pet korisnih aplikacija koje će školarcima olakšati proces učenja.
1. Jezična gradilica


Vizualno privlačna aplikacija koja potiče jezični razvoj kod djece. Namijenjena je predškolcima i školarcima koji uz ovu zabavnu aplikaciju usvajaju gramatičke morfeme za imensku i glagolsku množinu, a bit će od velike pomoći i djeci s poteškoćama u jezičnom razvoju.2. Pisalica
Olakšajte prvašićima učenje pravilnog pisanja velikih tiskanih slova (grafema). Prilikom ovladavanja vještinom pisanja slova od velike je važnosti savladati pravilnu orijentaciju i smjer pisanja slova, a upravo je tome namijenjena ova jednostavna i zabavna aplikacija.


3. A1 Lapssus
Nedavna istraživanja pokazala su prilično poražavajuće rezultate u domeni poznavanja pravopisnih i gramatičkih normi. Vježbanje pravopisa mnogima je mrska ideja, a upravo zbog toga A1 je razvio aplikaciju koja uspješno spaja učenje i igru i to na zaista inovativan način: aplikacija se, naime, pokreće svakim trećim otključavanjem mobitela, a sve što trebate jest ponuditi točan odgovor na pitanje iz pravopisa. Na taj način vježbate usvajanje pravilnog pisanja za što je potrebno odvojiti samo nekoliko minuta dnevno. 


4.Photomath
Za sve one koji imaju problema u rješavanju matematičkih jednadžbi u pomoć stiže izrazito uspješna aplikacija Photomath. Sve što trebate jest uperiti kameru prema matematičkom problemu i i Photomath će vam prikazati rezultat uz detaljne upute.


5. Lektire


Da vaši školarci nikada ne stignu na sat nespremni pobrinut će se aplikacija Lektire. Aplikacija sadrži preko 200 naslova koji se pojavljuju kroz hrvatsko osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje te sadrži različite elemente poput bilježaka o piscu, kratkih sažetaka i analize djela.


Više savjeta kako se pripremiti za prve školske dane potražite u web specijalu Novog lista POVRATAK U ŠKOLU