Kad gige nisu problem

Izabrali smo najbolje tarife za klince

P. N.

Foto iStock

Foto iStockVječna dubioza s mobitelima za klince je odabir najbolje i najfunkcionalnije tarife koja će s jedne strane biti prihvatljiva za kućni budžet, a s druge pak strane mora udovoljiti potrebama djece. Iako niti jedan roditelj ne želi da njegovo dijete provodi većinu vremena na mobitelu, ipak, nije opcija da im se internet uskrati jer je ono nedvojbeno mjesto učenja i druženja, te izvor informacija.


Dogovor kuću gradi i stoga je razgovor s djetetom o prikladnom korištenju interneta kao i postavljanje jasnih pravila i granica ključan za razvijanje odgovornog stava.


Pri odabiru odgovarajuće tarife često i sami nismo sigurni koliko je realno potrebno internetskog prometa mjesečno.
Za djecu je u svakom slučaju preporučljivo da imaju mobitel na “bonove”, a ne na klasičnu pretplatu jer djeci nikada nije “dovoljno minuta i gigabajta”. You Tube sadržaji, igrice, razgovori – troše resurse, a roditelji s teškom mukom mogu objasniti da to nije besplatno i da za razliku od kućnog “beskonačnog interneta” onaj mobilni ima neka ograničenja, ali i da “košta”.


Zato je zanimljiva ponuda A1 za bonove, kada se dodatno može aktivirati tarifa koja za određeni novčani iznos pruža određenu količinu gigabajta i minuta za razgovore, a to su tarife Za Cool, Za Chill ili Za Zen koje ako se aktiviraju do 30.9.2019. nude duplo. Jer jer A1 poklanja duple gige do kraja školske godine! Duple gige na tarifama glase:


Za Cool (2GB + 2GB), Za Chill (5GB + 5GB) i Za Zen (7GB + 7GB) sve do kraja školske godine. Osim toga, ako se aktivira Chat opciju do 30.9. može se chatati besplatno do 30.6.2020. Djecu treba učiti da racionalno raspolažu s gigabajtima i minutama kako sve ne bi potrošili u nekoliko dana. Međutim, štedljivima minute i gigabajti neće propasti jer ih mogu prebaciti u sljedeći mjesec, a ne plaća se ni uspostava poziva.


Iz mobitela u ponudi u A1 kompletu izdavajamo A1 Alpha i Huawei P Smart.


A1 AlphaRiječ je o cjenovno pristupačnom uređaju odličnih performansi, koji se ističe velikim 6.26-inčnim ekranom u omjeru 19:9, 3 GB RAM-a i 64GB podatkovne memorije, dvostrukom AI kamerom od 13 i 2 megapiksela koja omogućuje stvaranje fotografija s bokeh efektom, osmojezgrenim procesorom s integriranim AI algoritmom za postizanje boljih performansi i optimizacije te visokom razinom sigurnosti prilikom otključavanja mobilnog uređaja licem i otiskom prsta. A1 Alpha u ponudu A1 Hrvatska dolazi u crnoj i trikiznoj boji. Uređaj krasi ekran od ruba do ruba s posebnim notchom u obliku kapi vode na vrhu ekrana za fluidni i vizualno primamljiv dizajn. Iako je riječ o 6.26-inčnom ekranu, mobilni je uređaj zadržao optimalnu veličinu za udobnost prilikom korištenja i držanja u ruci. Veliki ekran nudi vrhunsko iskustvo gledanja video sadržaja putem raznih streaming i video aplikacija te igranja mobilnih video igara. A1 Alpha podržava veliki font i oštrinu što je odlična vijest za sve one koji tijekom ljetnih dana uživaju čitajući knjige.Mobilni uređaj sadrži dvije kamere sa stražnje strane od 13 i 2 MP te prednju kameru od 8 MP uz značajku AI Bokeh za raspoznavanje pozadine i objekta što pruža dodatne mogućnosti prilikom fotografiranja. Također, A1 Alpha može u realnom vremenu prepoznati različite scene prilikom fotografiranja, uključujući portrete, mačke, pse, tekstove, biljke i dr. Auto HDR mogućnost osigurava svim korisnicima snimanje življih i detaljnijih fotografija s jačim i istaknutijim kontrastom. A1 Alpha dolazi s osmojezgrenim 4×1.6 GHz ARM i 4×1,2 GHz Cortex-A55 procesorom koji pruža sigurnost u radu i veliku brzinu uređaja. Procesorom upravlja značajka AI performance engine koji omogućuje optimizaciju rada procesora za što kvalitetniji multitasking i vrhunsko iskustvo igranja video igara. Pokreće ga izdržljiva 3200mAh baterija s mogućnošću pametnog čuvanja energije koja će osigurati optimalnu potrošnju baterije uz očuvanje njezinog vijeka trajanja. Otključavanje putem prepoznavanja lica ili otiska prsta osigurava visoku razinu sigurnosti. Pritom se značajka prepoznavanja lica ističe mapiranjem više od 1000 jedinstvenih točaka te posebnim inteligentnim algoritmom koji u realnom vremenu odrađuje brzo i sigurno otključavanje mobilnog uređaja.


Huawei P Smart 2019


Huawei P Smart odlikuje zadivljujući 6,21-inčni 2.5D stakleni HUAWEI FullView zaslon koji prikazuje prelijepe živopisne boje. No, širi zaslon ne mora značiti i veće kućište. Tanak i lagan, HUAWEI P smart savršeno sjeda u vašu ruku. Dvije vrhunske kamere od 13 i 2 MP osiguravaju savršene fotografije pritiskom jedne tipke. Velike leće objektiva hvataju više svjetla za bogatije, detaljnije i živopisnije fotografije, dok se Dual Camera značajka brine za savršene Bokeh fotografije sa zamućenim dubinskim poljem.


Korištenjem algoritma Face Beauty, prednja kamera od 8 MP prepoznaje jedinstvene karakteristike lica, a zatim optimalno unaprjeđuje fotografiju, pomažući vam da izgledate najbolje što možete, bez imalo truda. Novi, izvrsni EMUI 9.0 dizajniran je kako bi omogućio vrlo responzivno i intuitivno korisničko iskustvo. S 32 GB memorije (proširivo pomoću Micro SD kartice do 512 GB) i unaprijeđenim sustavom za upravljanje pohranom, uvijek ćete imati prostora za omiljene fotografije, glazbu i videozapise.


Više savjeta kako se pripremiti za prve školske dane potražite u web specijalu Novog lista POVRATAK U ŠKOLU