Zaboravio skupocjenu sliku

Zračna luka Düsseldorf: Slika u vrijednosti od 280.000 eura završila u starom papiru

Mija Dropuljić

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Slika Yvesa Tanguya greškom završila u reciklažnom kontejneruKada putujemo često su nam misli na više strana. Pitamo se jesmo li ponijelo ovo, jesmo li zaboravili ono… Možda povremeno zaboravimo četkicu za zube no sigurno nam se ne bi dogodilo da u zračnoj luci ostavimo skupocjenu sliku. Komu bi se to moglo dogoditi?


Iz Njemačke stiže vijest kako je policija u zračnoj luci u Düsseldorfu spasila sliku u vrijednosti od 280.000 eura iz kontejnera za stari papir. Naime, jedan poslovni čovjek je prilikom check-ina zaboravio na sliku te je ostavio uz prijamni šalter.


U pitanju je slika umjetnika Yvesa Tanguya koja vrijedi 280.000 eura. Jedan poslovni čovjek je krajem prošlog mjeseca na putu za Tel Aviv iz neobjašnjenih razloga zaboravio sliku. Da putuje bez slike veličine 40 x 50 centimetara tek mu je kasnije palo na pamet.
Iz Izraela je zaboravljivi putnik pokušao doći do informacije što se dogodilo sa slikom. U potrazi mu je pomogao nećak koji živi u Belgiji koji je na koncu incident prijavio policiji na zračnoj luci u Düsseldorfu.


Na koncu je policija došla do tvrtke koja je zadužena za čišćenje i odvoz smeća te su u kontejneru za stari papir na koncu pronašli vrijednu sliku francuskog slikara.