Uobičajeno pretjerivanje

Znamo da je teško odoljeti blagdanskim delicijama pa evo kako ograničiti “štetu”

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Što treba imati na umu tijekom i nakon obilnih ručkova i večera.

Za vrijeme obilnih ručkova i večera normalno je pretjerivati ​​više nego inače jer se u tim prilikama na stol stavljaju vrlo bogata i kalorična jela koja nismo navikli konzumirati u svakodnevnom životu.


Evo nekoliko savjeta koje treba imati na umu tijekom i nakon ručkova i večera kako biste ograničili štetu:


1. Nemojte se vagati: nakon pijanke ili obilnijeg ručka nego inače, normalno je da igla na vagi pokaže 1-2 kilograma više. Ne brinite: nemoguće je dobiti 1 kg masne mase uz samo jedan obrok. Ovi dobici na težini su privremeni i prolazni jer nisu ništa drugo doli zadržavanje vode uzrokovano hranom bogatom solju i šećerom.


2. Tijekom ručkova i večera uvijek tražite male porcije kako biste mogli kušati pomalo od svega i izbjegavali bis ili, još gore, tris!


3. U danima neposredno nakon blagdana izbjegavajte unos soli i šećera te namirnica koje ih sadrže, poput kobasica i raznih slatkiša


4. Iskoristite blagdane za tjelesnu aktivnost! Čak je i ugodna šetnja vani dovoljna. Ako volite planine, prilika je savršena za skijanje ili hodanje na krpljama.