Hrana za dušu

Zapečena tjestenina s mesom pravi je lijek za jesensko loše raspoloženje

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Brz i jednostavan obrok za radni dan

Kad vani postane hladno i neugodno, volimo se ugrijati iznutra. Vruće juhe, variva i složenci iz pećnice ne samo da su gotovi u tren oka na kraju dana, već u njima uživa cijela obitelj.


Naš trenutno omiljeni recept za zimu je ova tjestenina s mljevenim mesom. Predivno pikantna, izdašna i naravno gratinirana s puno sira, prava je poslastica za nepce. 


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Anna Johansson (@annas_matgladje)



Sastojci: 


  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 3-4 grančice origana
  • 200 g mrkve
  • 400 g mljevene junetine
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 konzerva nasjeckanih rajčica
  • 400 ml povrtnog temeljca
  • 300 g tjestenine
  • malo soli
  • malo svježe mljevenog papra
  • 100 g naribanog sira (npr. gauda, ​​ementaler)
  • maslinovo ulje

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli _TRON__ (@_tron__)



Priprema:


Posudu za pečenje namažite maslinovim uljem. Luk i češnjak ogulite i nasjeckajte na sitno. Origano operite i otkinite listove. Mrkvu ogulite, očistite i naribajte na grubo. U tavi na maslinovom ulju popržite mljeveno meso s kockicama luka i češnjaka oko 4-5 minuta.


Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Dodajte nasjeckanu rajčicu i povrtni temeljac i pirjajte oko 4 minute. Ubacite tjesteninu i naribanu mrkvu te obilno začinite solju i paprom. Izlijte u posudu za pečenje i pospite sirom. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta dok sir ne porumeni. Izvadite iz pećnice, pospite origanom i poslužite.