Low-carb pizza

Volite jesti pizzu, ali imate grižnju savjesti? Zelena pizza je zdravija varijanta omiljenog jela

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Klasično tijesto zamijenite zdravijom varijantom, a ostatak pizze ukrasite prema želji

Postoji li uopće osoba koja ne voli jesti pizzu? Mislimo da je veoma teško naći nekoga tko bi odbio slasni komad ovog najpopularnijeg talijanskog jela.


Nažalost, pizza se ne ubraja u najzdravija jela. Ako ste veliki obožavatelj, ali želite izgubiti koji kilogram viška, onda klasičnu pizzu zamijenite onom zelenom. Kod ovog recepta mijenjamo tijesto za ono napravljeno od brokule.


Ostatak recepta sami smislite, odnosno na zelenu pizzu možete staviti svoje omiljene sastojke koje stavljate i na klasičnu pizzu. 


Sastojci za tijesto:


  • 300 g brokule
  • 2 jaja
  • 150 g naribanog sira
  • Sol, papar i začini po želji

Priprema:


  1. Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva, a na odabrani kalup stavite papir za pečenje. 
  2. Brokulu operite i narežite na manje komade. 
  3. Brokulu usitnite, no pripazite da ne dobijete pire. 
  4. Usitnjenoj brokuli dodajte ostatak sastojaka. 
  5. Tijesto formirajte na papiru za pečenje u obliku pizze te pecite između 15 do 20 minuta. 
  6. Nakon toga na pizzu dodajte odabrane sastojke i vratite u pećnicu dok sir ne dobije željenu boju.