Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa

Villoresi ima nove bezglutenske i veganske kolače. Posebno je zanimljiv onaj od zelenog čaja

Sanda Milinković

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Široka ponuda okusa udovoljit će i najzahtjevnijim nepcima.Na obalnoj strani hotela Hilton savršeno je mjesto zauzeo Villoresi Sports Cafe. Osim predivnog pogleda na more u kojemu možete uživati dok ispijate kavicu na šarmantnoj terasi, odnedavno se možete prepustiti čistom hedonizmu uz nove ukusne kolače o kojima nam je više rekao chef Miljenko Kosanović.


villoresi

Chef Miljenko Kosanović i Tina Vidović, Foto: Vedran Karuza


„U ponudu smo uvrstili osam vrsta kolača široke palete okusa tako da vjerujem kako će svako nepce pronaći nešto za sebe. Sve što vidite je novo i stiže iz naše proizvodnje iz slastičarnice u hotelu, a većina kolača je veganska dok su svi bez glutena.


Imamo opciju koja je i veganska i gluten free što je idealno za osobe s određenim ograničenjima u prehrani”, kaže chef Miljenko. Na naše pitanje o tome ima li omiljeni kolač među ponuđenima, smiješka se i kaže: „Kad ih čovjek vidi, sve bi ih izdvojio kao omiljene”, ali ipak nam otkriva da mu je drag Alma del Mar.


Alma Del Mar od bijele čokolade, naranče i vanilije neopisivo je lagane teksture i izrazito topljiva na nepcu, Foto: Vedran Karuza


Zanimljiva dekoracija ovog deserta je ukras od spužve koji se izrađuje posebnom tehnikom, Foto: Vedran Karuza
Iza kolače stoje Tina Vidović i Matija Miletić, vrijedne i kreativne ruke koje uz kolače donose i potrebnu dozu vedrine, optimizma i savršenih okusa. Tinu smo odmah pitali za kolač Alma de Mar koji izgleda zaista simpatično.


„Šifon biskvit je od naranče, a unutra je jelly od narančine kore i soka te limunovog soka uz mousse od bijele čokolade i naribane tonka mahune, što je posebna vrsta malene mahune iz Južne Amerike koja okusom podsjeća na sklad cimeta i badema ”, kaže Tina te dodaje da se svaki kolač radi s brašnom bez glutena.


 


Secret Garden maštovita je desertna umjetnost u kojoj se s čokoladom stapa okus naranče, Foto: Vedran Karuza


Za oko nam zapinje i veganski kolač izrađen od tamne čokolade s koricom naranče, kremom od indijskih oraščića, kokosovog ulja, bademovog mlijeka i browniesa te koji izgleda doista moćno. „Istina, ljudi ga često uzimaju baš zbog njegova izražajnog izgleda”, komentira Tina.


Svatko sa svojim favoritima 🙂 Foto; Vedran Karuza


U ponudi je i poseban kolač od zelenog čaja (matche) i maline, biskvita s bademovim brašnom te bijele čokolade u glazuri.


 


Calypso od zanimljive Ruby čokolade, crnog ribiza i tamne čokolade totalna je rapsodija ugodnih okusa, Foto: Vedran Karuza


Pažnju nam odvlači još jedan neodoljivi kolač za kojeg doznajemo da se sastoji se od lješnjaka, mliječne čokolade, slane karamele i kreme od vanilije te brownie biskvita s mliječnom čokoladom i lješnjacima.


Carribean Queen, kao što i samo ime govori, sinonim je za egzotiku na bazi neodoljivog kokosa, Foto: Vedran Karuza


„Htjeli smo napraviti širu ponudu tako da postoji izbor za ljude koji vole klasiku poput čokolade i karamele te za one koji više vole voćne okuse i malo drugačije kombinacije poput zelenog čaja, bijele čokolade i maline te Ruby čokolade”, zaključuje Tina.


Inari od marakuje, bijele čokolade i maline, Foto: Vedran Karuza


 


Ovaj šareni presjek nas već vodi u ljetne dane, a okus je nevjerojatno osvježavajući i lagan, Foto: Vedran Karuza


 


 


villoresi

Srcolika “Aria” u kojoj prevladavaju okusi kave i tamne čokolade (bez glutena), Foto: Vedran Karuza