Mali broj kalorija

Tri soka koja pomažu pri mršavljenju

Mija Dropuljić

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Ovi prirodni sokovi potiču metabolizamPojedini sokovi ne samo da imaju odličan okus nego i pomažu kod mršavljenja. Uvrstite ih u svoj svakodnevni meni i tako potaknite sagorijevanje kalorija. 


Prilikom mršavljenja je dobro piti dovoljno tekućine, međutim treba pripaziti da ako ne konzumirate samo vodu koliko dotični napitci imaju šećera. U protivnom ćete postići kontraefekt.


Tekućina je većim količinama je odličan odabir koji će vas dodatno zasititi, a ako birate ispravan sok on će dodatno potaknuti metabolizam, što ujedno znači i više potrošenih kalorija. Donosimo popis zdravih sokova koji ubrzavaju metabolizam te s time pomažu kod mršavljenja. 


Sok od celera
Sok od celera se ubraja među najpopularnije sokove prilikom mršavljenja. Sastoji se od 95 posto vode te ima izuzetno mali broj kalorija. On je također odličan izvor antioksidanta koji su kod reduciranja oksidativnog stresa. 


Sok od šipka


Sok od šipka nije samo zdrav i osvježavajući nego je zdrav i niskokaloričan. Odličan je odabir za mršavljenje, a brojna istraživanja su pokazala kako ublažavaju i osjećaj gladi. Uz to je poput soka od celera bogat antioksidantima


Sok od cikle


Sok od cikle ima mali udio kalorija te je bogat vlaknima koji pomažu održati osjećaj sitosti što duže. Uz to sok od cikle smanjuje tlak te mišićima pruža veću izdržljivost što je odlično prilikom fizičke aktivnosti.