Chic dodatak

Proljetni mirisi sa snažnom osobnošću koji će dodatno osvježiti stil

Dijana Ljubanović

FOTO/Pexels

FOTO/Pexels

Ništa se tako lako ne povezuje s mirisom kao proljeće.Čak i ako nemate omiljeni vlastiti miris, priroda pruža obilje mirisne inspiracije, bilo to cvijeće, svježe voće ili jednostavno želja da provedete više vremena na otvorenom.


Proljeće 2021. može doći s upozorenjima, trebali biste držati masku na licu čak i ako prestanete mirisati ruže. Kao takvi, mirisi koji sada odjekuju su oni koji imaju bogatu povijest, kanaliziraju osjećaj sreće ili odstupaju od norme neočekivanim sastojcima ili održivim umijećem. Snažne osobnosti i ispunjeni novim idejama, mirisi predstavljaju sezonski optimistični osjećaj vedrine.


Bottega Veneta Parco Palladiano III


Čak i prije nego što su temperature počele rasti, kožne sandale i Daniel Lee dizajn za Bottega Veneta postali su sveprisutni među ljubiteljima brenda. Leejev dizajn ističe se zbog svoje elegantne jednostavnosti pa ima smisla da se Bottegini parfemi pridržavaju iste logike.
Svježa kolekcija brenda Parco Palladiano bavi se jednostavnim životnim užitcima na najluksuzniji mogući način. Treći miris u asortimanu, trebao bi dočarati šetnju voćnjakom krušaka ispunjenim plodovima koji dozrijevaju.


Na papiru to zvuči kao preopterećenje slatkoćom, ali kao i kod svih stvari s Bottega potpisom, sofisticiranost je od vitalnog značaja. Lagana mješavina kruške i mente čini ga osvježavajućim iskustvom koje naginje na zelene note i pretvara se u svjež i prilagodljiv miris za svaku priliku.


FOTO/Bottega Veneta

FOTO/Bottega Veneta


19-69 Villa Nellcôte


Ako ste u potrazi za eskapizmom, 19-69 Villa Nellcôte je miris koji će vas prenijeti u Villefranche-sur-Mer na Azurnoj obali. Tamo ćete iznad mora pronaći čuvenu Nellcôte, vilu Belle Époque koju je 1854. godine naručio poduzetnik Eugene Thomas.


Svojim pogledom na obalu, imanje nadahnjuje svoje stanovnike već više od stoljeća, ali  Johan Bergelin, imao je na umu određeni trenutak kada je stvarao mirisni počast imanju. Naime, razdoblje od 1971. do 1973. godine kada je Keith Richards iznajmio posjed, a Rolling Stonesi se spustili na jug Francuske kako bi snimili dijelove progonstva u Glavnoj ulici.


Postavljajući trgovinu u podrumu vile, Stonesi – plus Bianca Jagger i Anita Pallenberg – doveli su svoju vibraciju kontrakulture iz sedamdesetih na mjesto utopljeno u tradiciju. Upravo ta mješavina prošlosti i sadašnjosti osvježila je Bergelinovu vilu Nellcôte. Prozračni miris koji kombinira neskladne elemente u spoj svježine: ružičasti papar, magnolija, osmantus, pačuli i crni čaj, a sve to unutar pikantnih citrusa. Ipak, tako su lijepo uklopljeni u unisex parfemsku vodu.


 


FOTO/Villa Nellcote

FOTO/Lucky Scent


Louis Vuitton On the Beach


Mirisi kalifornijske tematike suradnje Louis Vuittona s umjetnikom Alexom Israelom uvijek su bili usredotočeni na bezbrižne aspekte života. Na plaži, najnovije, sve je o osvježavajućem senzibilitetu “surf’s up” kojeg utjelovljuje zvijezda kampanje, glumica i strastvena surferica Eiza González. Uz izraelske mirne gradijentne slike na boci i hladnu mješavinu yuzua, nerolija, ružmarina i ružičastog papra, miris bi trebao pogoditi ukus onih koji vole odvažne i konkretne mirise.


FOTO/Luis Vuitton

FOTO/Luis Vuitton