Neodoljiva slastica

Pripremite tortu od palačinki u duginim bojama i uživajte u razigranosti deserta

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Japanski desert pokorio je čitav svijet, a iznimno je jednostavan za pripremu

Na društvenim mrežama trenutno je vrlo popularna jedna sasvim posebna slastica: torta od obojenih palačinki poredanih tako da zadive svojim šarenilom.


Ovaj trend svoje korijene vuče iz Japana gdje su tradicionalno pravili zelene palačinke koje svoju boju duguju matchi, prahu od zelenog čaja. Ovaj recept modernizira tu tortu korištenjem više boja kako bi rezultat bio poput duge.



Sastojci:


  • 6 jaja
  • 100 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 1 paketić vanili šećera
  • 400 g brašna
  • 850 ml mlijeka
  • 250 g vrhnja za šlag
  • 100 g šećera u prahu
  • 700 g vrhnja
  • Tekuća bojila za slastice, 6 boja
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli RUDEPAUL (@rudepaul90)



Priprema:


U posudi zamutite jaja. Dodajte maslac, šećer, vanili šećer, brašno i mlijeko i sve dobro promiješajte. Smjesu podijelite u šest zasebnih posuda jednake veličine. U svaku od njih dodajte različito bojilo kako biste postigli efekt duge. Pecite na tavi baš kao i obične palačinke. Zatim u posebnoj posudi pomiješajte vrhnje za šlag, obično vrhnje i šećer u prahu. Na pladanj ili tanjur slažite palačinke jednu na drugu, a između svakog sloja premažite smjesom od vrhnja. Pazite na raspored slaganja, neka izgleda baš kao duga!