Može li lak trajati dulje?

Mit ili istina: Držanje laka za nokte u hladnjaku produljuje njegov vijek trajanja

Mija Dropuljić

FOTO: Pexels

FOTO: Pexels

Gdje je najbolje držati lakove za nokte?Dogodi se da povremeno nađemo onaj savršeni lak za nokte u onoj savršenoj nijansi koja tako savršeno pristaje našim noktima. U tom slučaju ga želimo što dulje održati na životu. Naime, nije rijetkost da beauty brendovi mijenjaju određene boje lakova svake sezone. Postoji li mogućnost da laku za nokte na neki način produljimo vijek trajanja?


Uvriježeno je mišljenje kako držanje laka za nokte u hladnjaku čini upravo to. Istina je da hladnija temperatura usporava proces zgušnjava laka za nokte, no to čini samo određeni kratki period. Znači ako lak za nokte držite na dulji period u hladnjaku postić ćete kontraefekt – lak će postati pregust. 


Najbolje mjesto za držanje laka za nokte je hladnije i tamno mjesto. Često to nije kupaonica koja zbog vlage i podizanja temperature tijekom tuširanja i kupanja šteti sastavu laka za nokte. 
Lakove za nokte je najbolje čuvati u tamnoj kutiji koju ćete držati na jednom mjestu u stanu koje je zaklonjeno od izravnog sunca i bilo kakvog izvora topline. Također držite lakove uspravno jer i to produljuje njihov vijek trajanja.