Topljenje masnoća

Ljeta su idealna za gubitak težine pa donosimo 5 detoks napitaka koji će vam pomoći

Sanda Milinković

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Za slučaj da želite izgubiti koji kilogram i smanjiti količinu masnih naslagaLjeto je savršeno godišnje doba za gubljenje na težini jer se više znojimo i brže topimo masnoće. Sezona zahtjeva i pravilnu prehranu koja se sastoji od konstantne konzumacije esencijalnih nutrijenata da bi kilograme gubili na zdrav način.


Pritom je vrlo važno ostati hidratiziran pa se naoružajte bocama s vodom, poglavito sada kada su temperature prešle sve granice normale zbog čega je vrlo važno nadoknaditi elektrolite koji se gube znojenjem.


Za slučaj da želite izgubiti koji kilogram i smanjiti količinu masnih naslaga, kao savršen dodatak pravilnoj prehrani stižu detoks napitci na bazi vode.
Napravite ih više, ohladite i uživajte tijekom dana u osvježavajućim pićima koja vam pomažu ostati zdravima, a pritom i mršavijima.


Limun i menta


Limun je najkorištenije ljetno voće, a tradicionalno se najviše konzumira u Indiji kada je zdravlje u pitanju. Doprinosi gubitku kulograma i osvježava vašu kožu dajući joj mladolik izgled. Dodaje nekoliko listića mente u vodu s limunom i dobili ste prirodni detoks koji će vas prirodno rashladiti, pomoći vam izgubiti na težini i pritom održati vaš metabolizam te probavu zdravima.


Krastavac


Važna namirnica prepuna vitamina B, kalcija i magnezija je krastavac koji uz to ima i detoksikacijska svojstva. Pritom je niskokaloričan pa ga rado stavljamo u vodu kojoj daje poseban okus, ali i osjećaj zasićenosti jer je pun vlakana.


Jabuka i cimet


Jabuka i cimet savršena su kombinacija za topljenje masnih naslaga. U ovu kombinaciju možete dodati čak i žličicu jabučnog octa. I dok cimet prirodno potiče metabolizam, jabuka će vas zasititi.


Grejp


Jedna od voćki koja najbolje topi masne naslage. Kada se konzumira prije obroka, pomaže gubitku kilograma, a izrazito je nutritivan. Dodajte nekoliko kriški grejpa svojoj vodi da ju prirodno zasladite i pritom pojačate njegova svojstva topljenja masti.


Naranča


Prepune su vitamina C i stoga odlične za zdraviju kožu. Vitamin pomaže i pretvoriti masne naslage u energiju umjesto da se skladište u tijelu. Dodajte nekoliko kriški ovog citrusnog voća u svoju vodu i imate savršeni ljetni detoks napitak.