Fino

Lagana pizza: Probajte ovu ukusnu kombinaciju povrća i naan kruha

A. P.

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Krcata je svježim povrćem i začinskim biljem

Pizza napravljena s naanom (indijski ravni kruh) brza je, jednostavna i gotova za manje od 20 minuta.


Ova je verzija krcata svježim povrćem i začinskim biljem, ali možete dodati nadjeve koje želite. Naan pizza od povrća ukusan je zalogaj za ručak, večeru ili marendu.


Slani parmezan, tanke vrpce tikvica i komadići slatke crvene paprike, a povrće kombinirajte po želji. Nakon što pizza izađe iz pećnice, hrskava je na rubovima i mekana u sredini. Stavite zelenilo, cherry rajčice i svježe začinsko bilje, piše Simply Recipes.


Što je naan?


Naan je ravni kruh tipa somun koji se radi od kvasca, brašna i vode, a ponekad i jogurta ili mlijeka. Tradicionalno se radi na vrućoj glinenoj peći zvanoj tandoor, a kada se peče nepravilno se diže.




Sastojci


  • 4 pojedinačna pečena naan kruha
  • 5 žlica maslinovog ulja + još za podlijevanje
  •  male zelene ili žute tikvice
  • 1 slatka crvena paprika prepolovljena, očišćena od sjemenki i narezana na tanke trakice
  • oko 1/2 šalice parmezana
  • 2 šalice mekog sira
  • 1/2 žličice soli
  • 1/8 žličice crnog papra
  • 2 velike šake rikole
  • 12 cherry rajčica, prepolovljenih
  • 1 mala šaka svježih listova bosiljka, narezanih na komadiće
  • 1 mala šaka svježih listova metvice, natrganih na komadiće
  • 2 do 3 žličice crvenog vinskog octa

 


Priprema:


Zagrijte pećnicu. Postavite rešetku na gornju policu pećnice i zagrijte je na maksimum. Tikvice narežite na duge trakice.
Pomoću gulilice za povrće ogulite i odbacite vanjsku koru s jedne strane tikvica. Napravite još trakica dok ne dođete do sjemenki. Okrenite tikvicu i ponovite. Bacite jezgru.


Naan kratko zagrijte. Na obrubljeni lim za pečenje rasporedite naan. Premažite vrhove svakog naana s 1 žlicom ulja. Pecite 3 do 5 minuta. Izvadite iz pećnice.


Svaki naan pospite s otprilike 2 žlice parmezana i pola šalice mekog sira. Na vrh stavite 6 do 7 trakica od tikvica i nekoliko kriški paprike. Pospite solju i paprom te pokapajte s malo ulja.


U zdjelu pomiješajte rikolu, bosiljak, metvicu i rajčice s 1 žlicom ulja. Pospite octom i još soli i papra, po ukusu. Pizze ćete nadjenuti ovom salatom nakon što se ispeče.


Pizze stavite u pećnicu i pecite 5 do 6 minuta, odnosno dok se sir ne istopi. Izvadite i pokapajte s još malo maslinova ulja. Na vrh stavite salatu i poslužite. Dobar tek!