Mali, ali efektni trikovi

Kupili ste prevelike cipele? Postoji način kako da vam ipak pristaju

Mija Dropuljić

FOTO: Pexels

FOTO: Pexels

Kako da ipak nosite prevelike cipele?Svakome se barem jednom dogodilo da smo kupili pogrešan broj cipela. U strahu da nam nove cipele ne budu premalene, znamo odabrati pola ili čak jedan broj veći, a to najčešće isto ne bude dobra odluka. 


Ne trebate odmah očajavati! Prije nego zaključite da cipele ne možete nositi, isprobajte sljedeće trikovi uz pomoć kojih ćete vjerojatno moći normalno nositi svoj novi omiljeni par cipela.


Napunite cipele vaticom


Ovo se odnosi na zatvoreni tip cipela. Jednostavno uz vanjski rub, odnosno kod pete, dodajte onoliko vate koliko vam je potrebno da vam noga ne ispada iz cipela. Vata je ugodna, a popunit će rupe. 


Koristite sprej za kosu
Prije nego obučete cipele, iznutra ih našpricajte sprejem za kosu. On ne fiksira samo kosu nego i vaše cipele. Tako će vaše stopalo manje letjeti u cipeli. 


Napravite svoj zapetak/uložak za cipele


Najlakši način da spriječite ispadanje stopala iz prevelike zatvorene cipele jest izrada vlastitog malog uloška kojeg ćete staviti uz rub cipele kod pete. Veoma jednostavno ga možete izraditi uz pomoć blazinica za skidanje šminke. Tako možete sami odabrati koliko debeo ili tanak treba biti uložak. Uložak zalijepite ljepljivom trakom za kožu (kupiti na odjelu gdje se nalaze razni flasteri). 


Koristite uloške za cipele


Kada niti jedno rješenje ne pali, kupite dodatne uloške koji će popuniti višak prostora u vašim cipelama. 


Operite i posušite cipele


Ako niti jedno rješenje ne pali, uvijek možete vaše cipele oprati. Pri tome pripazite od kojeg materijala su vaše cipele. Ako je u pitanju koža, nemojte ih prati nego ih samo našpricajte vodom. Ostavite nakon toga cipele na otvorenom kako bi se posušile na suncu. Ako ne možete pričekati, posušite ih sušilo za kosu, ali koristite najnižu temperaturu. Na ovaj način se materijal te tako i sama cipela smanjuju.