Brzo i ukusno

Kremasta pašta sa šparogama za slasan obrok kojeg obožavamo

Life

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Tko bi odolio bogatom okusu koji budi sva osjetila?

Pravljenje kreme od stabljika šparoga znači da će svaki zalogaj tjestenine imati prekrasan okus. Ovo je proljetni recept koji će oduševiti ljubitelje tjestetnine. Spoj bogatih okusa, kremoznosti i lakoće učinit će da uživate u svakom zalogaju. Donosimo recept koji je tako jednostavan, a prekrasan. Ovi zalogaji će vas zasigurno uljepšati dan.


Sastojci


  • 1 veza šparoga
  • Vrhnje za kuhanje od 142 ml
  • 2 režnja češnjaka, oguljena, ali ostavljena cijela
  • 50 g parmezana
  • 250 g tagliatelle

Priprema


KORAK 1


Za pripremu šparoga odrežite i bacite drvenaste krajeve, a zatim uredno odrežite vrhove dalje od peteljki. Vrhove i peteljke držite odvojeno. U malom loncu zakuhajte vrhnje i češnjak. Skinite s vatre, uklonite češnjak, a zatim stavite posudu sa strane.


KORAK 2


Stabljike kuhajte u kipućoj slanoj vodi oko 4-5 minuta dok ne omekšaju, ocijedite, a zatim ubacite u kremu s ribanim parmezanom. Prolazite ručnim blenderom dok smjesa ne postane glatka.


KORAK 3


Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, a zatim ubacite vrhove 2 minute prije kraja vremena kuhanja. Lagano ponovno zagrijte kremu, ocijedite tjesteninu, a zatim prelijte u zdjelu s kremom. Istresite, podijelite u zdjelice za tjesteninu, posipajte komadićima parmezana i poslužite.