Otkrijte Makarun - novo mjesto s najboljom tjesteninom u Zagrebu

U Zagrebu svratite do restorana Makarun gdje ćete probati fantastičnu tjesteninu

Mija Dropuljić

FOTO: Krasnodar Peršun

FOTO: Krasnodar Peršun

Pomno osmišljen koncept poznatog splitskog restorana Makarun dobio je svoju zagrebačku verziju u Teslinoj 14Ručno rađeni makaruni po tradicionalnoj korčulanskoj recepturi s biftekom ili kozicama, salata od pečene lignje, sjajni riblji carpaccio od bifteka ili svježe ribe u novootvorenom zagrebačkom restoranu Makarun za svaku su preporuku. 


Takvo bogatstvo okusa mogu prirediti samo iznimni chefovi poput mladog Kristijana Tarija koji vodi računa o kvaliteti svake namirnice, njezinom osnovnom okusu, ali i atraktivnoj prezentaciji, pa su u Makarunu iznimno ponosni na svoja jela.


FOTO: Krasnodar Peršun


„Drago nam je da smo nakon centra Splita došli u centar Zagreba u Teslinu ulicu koja je postala gastro središte. Koncept je sličan kao i u našem splitskom restoranu s naglaskom na vrhunsku uslugu koju njegujemo”, ističe Goran Punda, suvlasnik restorana.


Vinska karta sastavljena je od vrhunskih hrvatskih vina, među kojima dominiraju ona iz najpoznatijih dalmatinskih vinogorja.
FOTO: Krasnodar Peršun


„Iako smo zagrebački restoran otvorili nekoliko dana prije lockdowna, pa ga odmah i zatvorili, uvjeren sam da ćemo i u ovim izazovnim vremenima postati prepoznatljivi”, kaže Punda.


Decentan interijer s upečatljivim detaljima poput stropa od cigle ili podnog mozaika, prostrana terasa i savršena lokacija u centru grada, dodatan su motiv zbog čega posjetiti novo mjesto s najboljom korčulanskom tjesteninom u Zagrebu.