U tren oka gotovo

Lagani ljetni ručak: Tjestenina s pestom od avokada

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Obožavate pesto? Vrijeme je da isprobate malo drugačiju verziju

Tko je ljeti vidio nakuhavati? Vječno smo u potrazi za laganimn, brzim, ali naravno i ukusnim ručkom. Ova tjestenina je tako lagana za napraviti, a ne samo što je zdrava, nego je i hranjiva. 


Sastojci:


  • 170 g tjestenine prema želji
  • 1 avokado
  • 1 režanj češnjaka
  • Pola limuna
  • 3 jušne žlice maslinovog ulja
  • 3 jušne žlice pinjola
  • 125 g svježeg špinata
  • Sol i papar

Priprema:


  1. Tjesteninu skuhajte prema uputama.
  2. Očistite avokado.
  3. Avokado, češnja, sok od pola limuna, maslinovo ulje, pinjole, špinat, sol i papar stavite u blender i napravite pesto.
  4. Tjesteninu možete servirati uz cherry rajčice i parmezan.