Niz prednosti

Jeste li čuli za detoksikaciju stana? Objašnjavamo sve prednosti

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Osjećate da vas guše predmeti u vašem domu

Živimo u kućama punim predmeta: knjiga, odjeće, igračaka, tehnoloških dodataka, lonaca i tava, kozmetike, ukrasa, plišanih igračaka, jastuka… popis je potencijalno beskrajan.


No, koliko su nam ti predmeti stvarno potrebni, donose li stvarnu korist našem životu? Koliko predmeta samo stvara nered, pogoršavajući vizualni poremećaj?


Ako proživljavate trenutak duboke zbunjenosti i imate neugodan osjećaj da vas guše vaše vlastite stvari, možda trebate detoksicirati svoje okruženje.


Uklanjanje “toksina” s kojima ste naučili živjeti, ali koji vam štete (na psihološkoj razini) prvi je korak prema svjesnijem te, posljedično, sretnijem životu.


Prednosti detoksikacije stana


Prednosti prakticiranja procesa “detoksikacije” vašeg okoliša od materijalnih objekata su brojne.


Prije svega, smanjenje materijalnog nereda oko vas omogućit će vam da smanjite i nered unutar vašeg uma – uključujući misli, brige i tjeskobe.


Ono što vas okružuje, naime, igra važnu ulogu u vašoj nutrini i odražava se na nju, dobro ili loše.


Stoga vas ne treba čuditi da ćete u čišćem i manje pretrpanom okruženju biti spokojniji, zadovoljniji, manje pod stresom, kreativniji i organiziraniji.


Nadalje, detoksikacija stana također koristi vašem fizičkom zdravlju.


Imati manje predmeta u kući znači imati manje spremnika za grinje, bakterije i prašinu koji mogu pogoršati respiratorne bolesti kao što su astma i alergije.


Bit ćete izloženi manjoj količini kemijskih mirisa te prekomjernoj buci i boja.


Konačno, imat ćete više prostora za dodijeliti stvarima koje su vam zaista važne i koje vas zanimaju i tako ćete imati priliku njegovati pozitivnu energiju u svom domu.